|
|
|
|
LEADER |
00000nta a2200000 i 4500 |
001 |
dolg11005 |
005 |
20170510163038.0 |
008 |
170510suuuu hu om 000 hun d |
040 |
|
|
|a BGE Dolgozattár Repozitórium
|b hun
|
041 |
|
|
|a hu
|
100 |
1 |
|
|a Faluközi Tímea
|
245 |
1 |
0 |
|a Különböző élelmiszercsoportok szerepe, jelentősége a kiegyensúlyozott táplálkozásban, a vendéglátóipari étkeztetésben
|c Faluközi Tímea
|h [elektronikus dokumentum]
|
520 |
3 |
|
|a Dolgozatom egy rendkívül széles témakörre, az élelmiszercsoportok egészséges táplálkozásban és vendéglátásban betöltött szerepére épül. Kifejtem benne az egészséges étkezés alapjait és bemutatom a hivatalos, magyar táplálkozási ajánlást, mely megkönnyíti a hazai lakosság pozitív irányú életmódváltását. Az ajánlás értelmezéséhez sorra veszem az élelmiszerek főbb csoportjait az alapján, hogy milyen szerepet töltenek be a táplálkozásban. Továbbá egy budai éttermen, az Alabárdoson keresztül vizsgálom az élelmiszercsoportok megjelenését a hazai vendéglátásban. Arra is keresem a választ, hogy a szóban forgó étterem kínálata egészségesnek mondható-e és ez milyen szempontból jelentős. Kutatási módszerként a személyes interjút választottam, melyet az étterem jelenlegi séf helyettese adott.
|
695 |
|
|
|a Egészség, étterem, vendéglátás, táplálkozás, élelmiszer
|
700 |
1 |
|
|a Lenkovics Beatrix
|e ths
|
856 |
4 |
0 |
|u http://dolgozattar.uni-bge.hu/11005/1/Falukozi_Timea_Szakdolgozat.pdf
|z Dokumentum-elérés
|