Különböző élelmiszercsoportok szerepe, jelentősége a kiegyensúlyozott táplálkozásban, a vendéglátóipari étkeztetésben

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Faluközi Tímea
További közreműködők: Lenkovics Beatrix
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Egészség, étterem, vendéglátás, táplálkozás, élelmiszer
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/11005

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg11005
005 20170510163038.0
008 170510suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Faluközi Tímea 
245 1 0 |a Különböző élelmiszercsoportok szerepe, jelentősége a kiegyensúlyozott táplálkozásban, a vendéglátóipari étkeztetésben   |c Faluközi Tímea  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Dolgozatom egy rendkívül széles témakörre, az élelmiszercsoportok egészséges táplálkozásban és vendéglátásban betöltött szerepére épül. Kifejtem benne az egészséges étkezés alapjait és bemutatom a hivatalos, magyar táplálkozási ajánlást, mely megkönnyíti a hazai lakosság pozitív irányú életmódváltását. Az ajánlás értelmezéséhez sorra veszem az élelmiszerek főbb csoportjait az alapján, hogy milyen szerepet töltenek be a táplálkozásban. Továbbá egy budai éttermen, az Alabárdoson keresztül vizsgálom az élelmiszercsoportok megjelenését a hazai vendéglátásban. Arra is keresem a választ, hogy a szóban forgó étterem kínálata egészségesnek mondható-e és ez milyen szempontból jelentős. Kutatási módszerként a személyes interjút választottam, melyet az étterem jelenlegi séf helyettese adott. 
695 |a Egészség, étterem, vendéglátás, táplálkozás, élelmiszer 
700 1 |a Lenkovics Beatrix  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/11005/1/Falukozi_Timea_Szakdolgozat.pdf  |z Dokumentum-elérés