Különböző élelmiszercsoportok szerepe, jelentősége a kiegyensúlyozott táplálkozásban, a vendéglátóipari étkeztetésben

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Faluközi Tímea
Other Authors: Lenkovics Beatrix
Format: Thesis
Kulcsszavak:Egészség, étterem, vendéglátás, táplálkozás, élelmiszer
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/11109
Description
Abstract:Dolgozatom egy rendkívül széles témakörre, az élelmiszercsoportok egészséges táplálkozásban és vendéglátásban betöltött szerepére épül. Kifejtem benne az egészséges étkezés alapjait és bemutatom a hivatalos, magyar táplálkozási ajánlást, mely megkönnyíti a hazai lakosság pozitív irányú életmódváltását. Az ajánlás értelmezéséhez sorra veszem az élelmiszerek főbb csoportjait az alapján, hogy milyen szerepet töltenek be a táplálkozásban. Továbbá egy budai éttermen, az Alabárdoson keresztül vizsgálom az élelmiszercsoportok megjelenését a hazai vendéglátásban. Arra is keresem a választ, hogy a szóban forgó étterem kínálata egészségesnek mondható-e és ez milyen szempontból jelentős. Kutatási módszerként a személyes interjút választottam, melyet az étterem jelenlegi séf helyettese adott.