A hazai vendéglátó trendek és a szakképzési gyakorlat
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | vendéglátó szakképzés Gasztronómiai trendek gyakorlati képzés Egészség, étterem, vendéglátás, táplálkozás, élelmiszer Vendéglátás Fogyasztói magatartás trendek |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/15000 |
Abstract: | Kik és milyen formában vannak jelen a magyar vendéglátásban, mik a mai irányzatok, a szakmai oktatás igazodik-e a piaci igényekhez? Ezekre a kérdésekre keresem a választ a dolgozatomban, mindkét oldalt egyszerre vizsgálva: felvevőpiac (munkaadó) és a képzési hely (szakiskola). A mai vendéglátó iparág igyekszik az új trendeknek megfelelni, a klasszikus vendéglátási formák (fehér abrosz, formális kiszolgálás stb.) letűnőben vannak, a kézműves/hazai minőségi áru kelendő, a szakmai háttértudás róluk a szakképzésben kevés. Módszereket mutatok be, melyekkel a piac által elvárt gyakorlati tudást lehetne fejleszteni iskolai keretek között. |
---|