A hazai vendéglátó trendek és a szakképzési gyakorlat

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Tóth Boglárka
További közreműködők: Csizmár József
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:vendéglátó szakképzés
Gasztronómiai trendek
gyakorlati képzés
Egészség, étterem, vendéglátás, táplálkozás, élelmiszer
Vendéglátás
Fogyasztói magatartás trendek
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/15000
Leíró adatok
Kivonat:Kik és milyen formában vannak jelen a magyar vendéglátásban, mik a mai irányzatok, a szakmai oktatás igazodik-e a piaci igényekhez? Ezekre a kérdésekre keresem a választ a dolgozatomban, mindkét oldalt egyszerre vizsgálva: felvevőpiac (munkaadó) és a képzési hely (szakiskola). A mai vendéglátó iparág igyekszik az új trendeknek megfelelni, a klasszikus vendéglátási formák (fehér abrosz, formális kiszolgálás stb.) letűnőben vannak, a kézműves/hazai minőségi áru kelendő, a szakmai háttértudás róluk a szakképzésben kevés. Módszereket mutatok be, melyekkel a piac által elvárt gyakorlati tudást lehetne fejleszteni iskolai keretek között.