Az Erzsébet Királyné Szálloda "Zöld Szállodává" alakítása

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Bánszki Bettina Lilla
Other Authors: Karakasné Dr. Morvay PhD Klára
Format: Thesis
Kulcsszavak:Zöld szálloda
Környezettudatosság
Erzsébet Királyné Szálloda
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/15361
Description
Abstract:A szakdolgozat célja az Erzsébet Királyné Szálloda „Zöld Szálloda” pályázati anyagának előkészítése. E cél elérése érdekében a tanulmány első részében a környezetvédelem jogi háttere, majd különböző zöld minősítőrendszerek és programok kerülnek bemutatásra. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által meghirdetett „Zöld Szálloda” pályázat feltételrendszerének áttekintése és részletesebb elemzése után a kritériumoknak való megfelelőség sorra vételezése következik. A pályázati anyag előkészítése mellett a dolgozat másik célja a menedzsment és a dolgozók témához való hozzáállásának feltérképezése, ami interjúk és kérdőív eszközeivel került felmérésre. Kutatásom eredményei arról tanúskodnak, hogy a menedzsment részéről mindenképpen van hajlandóság a környezetbarát üzemeltetésre és a zölddé válásra, valamint a dolgozók is lelkesedéssel fogadják a témát. Sikerült felfednem, hogy a hotel jelenleg is érdemes lehet a címre, de a jövőben nem szabad itt megállni: az átalakításokat véghez kell vinni. Ennek érdekében a jelenleg teljesítetlen kitételek átformálására javaslattétel születik.