A bárok szerepe és jelentősége napjaink turizmusában
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Projektmunka |
Kulcsszavak: | Bárturizmus Fogyasztói igények koktéltrendek Hungarikumok Bármarketing |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/17301 |
MARC
LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg17301 | ||
005 | 20190122124623.0 | ||
008 | 180517suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
100 | 1 | |a Polgár Attila | |
245 | 1 | 2 | |a A bárok szerepe és jelentősége napjaink turizmusában |h [elektronikus dokumentum] / |c Polgár Attila |
516 | |a Project_work | ||
520 | 3 | |a Szakdolgozatom témája a bárok kultúrája, hazai és nemzetközi helyzete, szerepük a vendéglátásban itthon és külföldön, külön kiemelve fővárosunk, Budapest helyzetét Dolgozatomban ismertetem a bárok típusait, és a köztük lévő különbségeket, a bárkultúrát, külön foglalkozom fővárosunk bárjainak helyzetével, illetve azzal a fejlődéssel, ami Budapesten végbement a vendéglátás, és a bárok terén is az elmúlt években. A nemzetközi helyzet elemzésével szeretném bemutatni, hol tartanak most a vendéglátásban, bárok üzemeltetésében élen járó országok/városok, mik a legújabb trendek, illetve hogyan reagáltak a vendéglátóhelyek a fogyasztói igények változására. Utóbbi mérésére egy kérdőív eredményei is a segítségemre lesznek. Mivel a Corinthia Hotel bárjában dolgozom, külön figyelmet fordítok dolgozatomban a szállodai bárok jellemzőire, szolgáltatásaira, működésére, valamint a koktélokra, azok változásaira, aktuális trendjeire is. Ezek azok a területek, melyekre nagyobb rálátásom van tapasztalatom, illetve személyes érdeklődésem okán is. A fentiek mellett bemutatom azokat a bárokat is, melyek egy adott vendéglátó egységben kiegészítő szerepet töltenek be. Érinteni fogom a vendéglátóhelyek marketing stratégiáit is, melyek szintén sokat változtak, fejlődtek az elmúlt években a kiélezett verseny, és az új technikai lehetőség miatt. Célom, hogy képet adjak ennek a kultúrának a fejlődéséről, helyzetéről, jellemzőiről, a koktélok és báritalok világáról, megmutatva a vendéglátás ezen területének sokrétűségét. | |
695 | |a Bárturizmus | ||
695 | |a Fogyasztói igények | ||
695 | |a koktéltrendek | ||
695 | |a Hungarikumok | ||
695 | |a Bármarketing | ||
700 | 0 | 1 | |a Hegedűs Péter Flórián |e ths |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/17301/1/PROJEKTMUNKA%20-%20Polg%C3%A1r%20Attila%20-%20SKJEJQ%20-%20KVIK%20-%20TV%20-%20FOSZK%20-%20Levelez%C5%91.pdf |z Dokumentum-elérés |