Pékség Zrt. önköltségszámítási gyakorlata
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | önköltségszámítás termékfejlesztés számvitel - könyvvitel élelmiszeripar sütőipar |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/20074 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg20074 | ||
005 | 20190104121500.0 | ||
008 | 190104suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
100 | 1 | |a Simon Eszter | |
245 | 1 | 0 | |a Pékség Zrt. önköltségszámítási gyakorlata |h [elektronikus dokumentum] / |c Simon Eszter |
520 | 3 | |a Szakmai gyakorlatomat egy sütőipari vállalatnál töltöttem, ahol betekintést nyertem az egyes osztályok munkájába, úgymint a számlázás, a munkaügy, de legfőképpen a számviteli osztály tevékenységét ismertem meg és ezen a területen szereztem a legtöbb tapasztalatot is az itt töltött időszak alatt. Ezeket a tapasztalatokat, valamint az egyetemi tanulmányaim során, a számvitel, de legfőképpen a vezetői számvitel területén szerzett elméleti tudásomat felhasználva döntöttem úgy, hogy ezen sütőipari vállalat önköltségszámítási gyakorlatáról írom a szakdolgozatomat. A vizsgált cég nem járult hozzá a neve szerepeltetéséhez, ezért Pékség Zrt néven szerepel, de az adatok valósak. A dolgozatom a Pékség Zrt önköltségszámításának gyakorlatáról szól. Az első fejezetben a témám választását indokoltam és röviden ismertettem a dolgozatomat. A matematika számomra mindig az egyik kedvenc tantárgy volt. A számok mindig a barátaim voltak ezért is áll hozzám közel a számvitel is, ezért is, ez mellett a téma mellett döntöttem. A második fejezetben bemutatom a Pékség Zrt történetét és tevékenységét. Részleteiben ismertetem miként fejlődött fel a kis pékipari cég mára a Dunántúl egyik legnagyobb sütőipari vállalatává. A harmadik fejezetben néhány alapfogalmat szeretnék ismertetni, amelyek szükségesek az önköltségszámításban való eligazodáshoz. Ilyen fogalmak többek között a költség, közvetlen költség. A negyedik fejezetben a Pékség Zrt önköltségszámítási szabályzatát ismertetem. Bemutatásra kerül a vállalat által használt elvek és gyakorlatok, az önköltségszámítás területén. Az ötödik fejezetben a Croissant termékcsaládon belüli termékfejlesztést ismertetem. Hogyan született meg az ötlet egy új croissant bevezetéséhez és az miként valósult meg, és ehhez milyen költségtényezők tartoznak. A dolgozatom végén pedig, egy összefoglaló részben mutatom be az észrevételeimet, a sikeres termékfejlesztésről. | |
695 | |a önköltségszámítás | ||
695 | |a termékfejlesztés | ||
695 | |a számvitel - könyvvitel | ||
695 | |a élelmiszeripar | ||
695 | |a sütőipar | ||
700 | 0 | 2 | |a Simonné Romsics Erika |e ths |
700 | 0 | 2 | |a Szerdahelyiné Majsa Rita |e ths |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/20074/1/simon_eszter_2019jan_titkos.pdf |z Dokumentum-elérés |