Pékség Zrt. önköltségszámítási gyakorlata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Simon Eszter
További közreműködők: Simonné Romsics Erika
Szerdahelyiné Majsa Rita
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:önköltségszámítás
termékfejlesztés
számvitel - könyvvitel
élelmiszeripar
sütőipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/20074

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg20074
005 20190104121500.0
008 190104suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
100 1 |a Simon Eszter 
245 1 0 |a Pékség Zrt. önköltségszámítási gyakorlata  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Simon Eszter 
520 3 |a Szakmai gyakorlatomat egy sütőipari vállalatnál töltöttem, ahol betekintést nyertem az egyes osztályok munkájába, úgymint a számlázás, a munkaügy, de legfőképpen a számviteli osztály tevékenységét ismertem meg és ezen a területen szereztem a legtöbb tapasztalatot is az itt töltött időszak alatt. Ezeket a tapasztalatokat, valamint az egyetemi tanulmányaim során, a számvitel, de legfőképpen a vezetői számvitel területén szerzett elméleti tudásomat felhasználva döntöttem úgy, hogy ezen sütőipari vállalat önköltségszámítási gyakorlatáról írom a szakdolgozatomat. A vizsgált cég nem járult hozzá a neve szerepeltetéséhez, ezért Pékség Zrt néven szerepel, de az adatok valósak. A dolgozatom a Pékség Zrt önköltségszámításának gyakorlatáról szól. Az első fejezetben a témám választását indokoltam és röviden ismertettem a dolgozatomat. A matematika számomra mindig az egyik kedvenc tantárgy volt. A számok mindig a barátaim voltak ezért is áll hozzám közel a számvitel is, ezért is, ez mellett a téma mellett döntöttem. A második fejezetben bemutatom a Pékség Zrt történetét és tevékenységét. Részleteiben ismertetem miként fejlődött fel a kis pékipari cég mára a Dunántúl egyik legnagyobb sütőipari vállalatává. A harmadik fejezetben néhány alapfogalmat szeretnék ismertetni, amelyek szükségesek az önköltségszámításban való eligazodáshoz. Ilyen fogalmak többek között a költség, közvetlen költség. A negyedik fejezetben a Pékség Zrt önköltségszámítási szabályzatát ismertetem. Bemutatásra kerül a vállalat által használt elvek és gyakorlatok, az önköltségszámítás területén. Az ötödik fejezetben a Croissant termékcsaládon belüli termékfejlesztést ismertetem. Hogyan született meg az ötlet egy új croissant bevezetéséhez és az miként valósult meg, és ehhez milyen költségtényezők tartoznak. A dolgozatom végén pedig, egy összefoglaló részben mutatom be az észrevételeimet, a sikeres termékfejlesztésről. 
695 |a önköltségszámítás 
695 |a termékfejlesztés 
695 |a számvitel - könyvvitel 
695 |a élelmiszeripar 
695 |a sütőipar 
700 0 2 |a Simonné Romsics Erika  |e ths 
700 0 2 |a Szerdahelyiné Majsa Rita  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/20074/1/simon_eszter_2019jan_titkos.pdf  |z Dokumentum-elérés