Helyi- és biotermékek a francia iskolai étkeztetésben
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | Közétkeztetés Franciaország Francia iskolai étkeztetés Biotermékek |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/20330 |
Kivonat: | A szakdolgozat a helyi- és biotermék használatának bemutatására koncentrál a francia iskolai étkeztetés területén. A dolgozat bemutatja a francia közétkeztetés törvényi hátterét, valamint az iskolai étkeztetésben a helyi-és biotermékek arányának növelésére irányuló kezdeményezéseket, ötleteket. A megfelelő szemléltetés érdekében a dolgozat magába foglal két közétkeztetési vezetővel készült interjút és az általuk irányított központi konyhák menüinek a helyi- és biotermékek szempontjából való elemzését. A dolgozat egy része kitér a helyi-és biotermékek fogalmára, fontosságukra és a francia társadalomban betöltött szerepük bemutatására. |
---|