Helyi- és biotermékek a francia iskolai étkeztetésben

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Simon Eszter
Other Authors: Lugasi Dr. habil. Andrea
Format: Thesis
Kulcsszavak:Közétkeztetés
Franciaország
Francia iskolai étkeztetés
Biotermékek
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/20330
Description
Abstract:A szakdolgozat a helyi- és biotermék használatának bemutatására koncentrál a francia iskolai étkeztetés területén. A dolgozat bemutatja a francia közétkeztetés törvényi hátterét, valamint az iskolai étkeztetésben a helyi-és biotermékek arányának növelésére irányuló kezdeményezéseket, ötleteket. A megfelelő szemléltetés érdekében a dolgozat magába foglal két közétkeztetési vezetővel készült interjút és az általuk irányított központi konyhák menüinek a helyi- és biotermékek szempontjából való elemzését. A dolgozat egy része kitér a helyi-és biotermékek fogalmára, fontosságukra és a francia társadalomban betöltött szerepük bemutatására.