Étkezési szokások összehasonlítása nemzetközi szinten- Egészségesen táplálkozik-e a vendéglátós?
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | Egészség Külföldiek Étterem Munkahelyi étkezés Vendéglátás Táplálkozás Élelmiszer |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/20447 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg20447 | ||
| 005 | 20190910132132.0 | ||
| 008 | 190509suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Varga Nikolett | |
| 245 | 1 | 0 | |a Étkezési szokások összehasonlítása nemzetközi szinten- Egészségesen táplálkozik-e a vendéglátós? |c Varga Nikolett |h [elektronikus dokumentum] |
| 246 | 1 | 1 | |a Comparison of eating habits at international level- Do employees in hospitality eat healthy? |
| 520 | 3 | |a Az egészséges és változatos táplálkozás mellett a testedzés is fontos szerepet játszik. Nem csak fizikális megbetegedésekről beszélhetünk az étkezés vonatkozásában, hanem mentális problémákról is, úgy mint a stressz és a szenvedélybetegségek. Statisztikai adatok alapján sem a magyarok sem a külföldiek nem táplálkoznak egészségesen. Kevés a zöldség és gyümölcs fogyasztás, valamint a húsfogyasztás túl magas. A vendéglátásban dolgozók esetében hasonló eredményekről beszélhetünk. Idő hiányból kifolyólag vagy anyagi korlátokra hivatkoztak a legtöbben a kérdőív kitöltők, miért nem tudnak egészséges étrend szerint táplálkozni. A munkahelyi étkeztetésben szintén sok a hiányosság. A dolgozók szeretnének ha változatosabb ételeket biztosítana számukra munkahelyük, valamint szívesen felhagynának a zsírban sült gyors éttermi jellegű ételek fogyasztásával. Végül arra kérnék a munkáltatókat, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek a dolgozók számára biztosított ételekre, mivel a kiegyensúlyozott táplálkozás nagyban befolyásolja a dolgozók munkaképességét. | |
| 695 | |a Egészség | ||
| 695 | |a Külföldiek | ||
| 695 | |a Étterem | ||
| 695 | |a Munkahelyi étkezés | ||
| 695 | |a Vendéglátás | ||
| 695 | |a Táplálkozás | ||
| 695 | |a Élelmiszer | ||
| 700 | 1 | |a Lugasi Dr. habil. Andrea |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/20447/1/VargaNikolett_WK0RPX_TVvend.pdf |z Dokumentum-elérés |