Virágzó gasztronómia, avagy ehető virágok a vendéglátásban

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Halmos Daniella Dóra
Other Authors: Hidvégi Hedvig
Format: Thesis
Kulcsszavak:Vendéglátás
Gasztronómia
Ehető virág
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/23037

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg23037
005 20200226123137.0
008 191120suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Halmos Daniella Dóra 
245 1 0 |a Virágzó gasztronómia, avagy ehető virágok a vendéglátásban  |c Halmos Daniella Dóra  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A szakdolgozatomban az ehető virágok témáját kutattam, amelyek manapság egyre nagyobb szerepet kapnak a gasztronómiában. A dolgozatban bemutattam a legalapvetőbb és leggyakoribb ehető virágokat, azok jellemzőit és opcionális felhasználási lehetőségeit. A kutatásom során vizsgáltam a virágok érzékszervi minőségét és jellemzőit egy érzékszervi bírálat keretében, illetve egy kérdőív segítségével felmértem a magyar lakosság tudását és véleményét a virágokkal és azok a vendéglátásban történő megjelenésével és alkalmazásával kapcsolatban. A kutatási eredményeim mindenképp pozitívnak bizonyultak, hiszen mind az érzékszervi bírálat, mind a kérdőív válaszainak elemzése során azt tapasztaltam, hogy a magyar társadalomnak van igénye az ehető virágokra, noha még különlegességnek és újdonságnak számít a jelenlegi piacon. 
695 |a Vendéglátás 
695 |a Gasztronómia 
695 |a Ehető virág 
700 1 |a Hidvégi Hedvig  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/23037/1/Halmos%20Daniella%20D%C3%B3ra_TISEKU_TVvend.pdf  |z Dokumentum-elérés