A vállalati fenntarthatóság környezeti dimenziója
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | Fenntarthatóság Gyorsétterem Plastic Strategy |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/25146 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg25146 | ||
005 | 20191216150441.0 | ||
008 | 191216suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Bujna Bettina | |
245 | 1 | 2 | |a A vállalati fenntarthatóság környezeti dimenziója |c Bujna Bettina |h [elektronikus dokumentum] |
246 | 1 | 1 | |a A vállalati fenntarthatóság környezeti dimenziója |
520 | 3 | |a Napjaink talán legégetőbb kérdései közé tartozik a klímaváltozás, amely egy rendkívül összetett folyamat. A sok kiváltó ok közül talán a legszembetűnőbbet, a műanyagszennyezést választottam. Dolgozatom ötletét az új Európai Uniós irányelv, a Plastic Strategy adta, amely 2021-től a műanyagcsomagolások újrahasznosíthatóságát és az egyszerhasználatos műanyagok forgalmazását szabályozza. A kezdeményezés elindíthat minket a fenntartható fejlődés útján, de vajon a nagyvállalatok hogyan vélekednek a változásról? Ezen kérdésen elindulva úgy gondolom, hogy a legjobb választ egy gyorsétteremhálózat vizsgálata adhatná. Vizsgált kérdések a következők: A Burger King képes lehet megfelelően reagálni a változásra? Ha igen, miként? Országos szinten a fogyasztók képesek/hajlandóak nyomatékosan befolyásolni a menedzseri döntéseket? Létezik olyan megoldás, amely mindkét fél számára elfogadható és egyben fenntartható is? | |
695 | |a Fenntarthatóság | ||
695 | |a Gyorsétterem | ||
695 | |a Plastic Strategy | ||
700 | 1 | |a Győri Dr. Zsuzsanna |e ths | |
700 | 1 | |a Herner Katalin |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/25146/2/SZAKDOLGOZAT_Bujna%20Bettina.pdf |z Dokumentum-elérés |