Fogyasztói szokások bemutatása a gasztronómiai turizmus trendjein keresztül
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | borturizmus fogyasztói szokások gasztronómia rendezvények trendek |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/25838 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg25838 | ||
005 | 20200922121152.0 | ||
008 | 200702suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Csákvári Anna Emese | |
245 | 1 | 0 | |a Fogyasztói szokások bemutatása a gasztronómiai turizmus trendjein keresztül |c Csákvári Anna Emese |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Kutatásom fő célja a fogyasztói szokások feltérképezése a gasztronómia területén, a kereslet és kínálati oldal vizsgálata, a különböző gasztronómiai trendek ismertetése, azok elemzése hazai és nemzetközi viszonylatban is. Személyes érdeklődés és gasztronómia iránti szenvedélyem hatására választottam a témát, és úgy gondolom turizmus szempontjából is ez egy meghatározó ágazat. Szakdolgozati munkámmal válaszokat kerestem azokra a kérdésekre, hogy milyen tényezők befolyásolják az embereket egy vendéglátóhely vagy szolgáltatás kiválasztásánál, a kínálat szemszögéből milyen szokásokhoz, irányzatokhoz szükséges alkalmazkodni, illetve a programlehetőségek, gasztronómiai rendezvények széleskörű bemutatására is törekedtem. Kutatásommal megcéloztam interjúalanynak több vendéglátót a street food jellegtől a Michelin csillagos étteremig, de a vírus okozta nehézségek eredményeként egy online felmérést is végeztem, mellyel a fogyasztók tapasztalataira, hajlandóságára, szokásaira, tájékozódottságára éleztem ki kérdéseimet. Izgalmas kifejezésekkel, új irányzatok megismerésével, még is a múlt erejével fűszerezett munkám eredményeként érdekes következtetésekre jutottam. Saját tapasztalataim alapján is foglalkoztam például a borturizmus világával, illetve az online kérdőív segítségével kiderült melyek azok a fogalmak, gasztronómiai trendek, amelyekre igény van, népszerű, idegen, vagy nincs nagy érdeklődés iránta. | |
695 | |a borturizmus | ||
695 | |a fogyasztói szokások | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a rendezvények | ||
695 | |a trendek | ||
700 | 1 | |a Sipos Erika |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/25838/1/Fogyaszt%C3%B3i%20szok%C3%A1sok%20bemutat%C3%A1sa%20a%20gasztron%C3%B3miai%20turizmus%20trendjein%20kereszt%C3%BCl.pdf |z Dokumentum-elérés |