Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | arculat - image belső design koncepció szolgáltatás szolgáltatásminőség |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/25886 |
Abstract: | Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata című szakdolgozat azt taglalja, hogy egy vendéglátóhely arculata mennyiben befolyásolja a betérő vendégek által elvárt szolgáltatás minőségét, az elvárt árszínvonalat és ezek összefüggéseit. Dolgozat az alábbi kutatási kérdésekre keresi a választ:- A belső tér kialakítása alapján azonosítja-e be a vendég a hely minőségét és árát?- Belső dizájnnal lehet-e a vendéglátóhely fogyasztói körét szűkíteni? - A belső tér kialakításának és koncepció egyes elemeinek, - mint például a tálalás - meghatározó szerepe van-e a vendéglátóegységről alkotott vélemény kialakulásában? - Az éttermek neve alapján megállapítható-e a vendéglátóhelységek koncepciói?A kutatási kérdések vizsgálatát mély interjú és kérdőíves kutatás válaszai segítették. A dolgozat első felében pedig szekunder kutatással vizsgáltam meg a témakört. A dolgozat végeredménye, a kutatási kérdések válaszai az részben elvártól eltérő volt.Dolgozatom elkészítése közben, 2020 márciusában Magyarországon, kihirdetésre került egészségügyi vészhelyzet kényszerűen megváltoztatta a vendéglátóhelyek működést, az emberek külső helyeken történő étkezési szokásait. A szakdolgozatban tárgyaltak a vészhelyzet előtti trendeket, szokásokat vizsgálja, következések is arra az időszakra vonatkoznak. |
---|