A magyarországi beutazó vendégforgalom területi és idősoros elemzése
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | beutazó turizmus idegenforgalmi régió kereskedelmi szálláshelyek küldőország külföldi vendégforgalom |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/25971 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg25971 | ||
| 005 | 20200922101744.0 | ||
| 008 | 200703suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Boncz Bettina | |
| 245 | 1 | 2 | |a A magyarországi beutazó vendégforgalom területi és idősoros elemzése |c Boncz Bettina |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a A dolgozat célkitűzése a magyarországi beutazó vendégforgalom elemzése. A turizmus szerepének bemutatása után ennek keretében megvizsgálásra kerül az utazások száma tartózkodási idő, motiváció, küldőország, felkeresett idegenforgalmi régió és közlekedési mód szerinti megközelítésben, valamint a hozzájuk kapcsolódó kiadások nagysága és fogyasztási szerkezete. Ezen túl a kereskedelmi és egyéb szálláshelyek külföldi vendégforgalma is elemzésre kerül. Az adatok alapján számított illeszkedésvizsgálat után a legmegfelelőbb trend szerint becslés készül a 2020-as évre, mely további növekedést jelez, ennek bekövetkeztének azonban a COVID-19 vírus gátat szab. A kutatási kérdések között szerepel, hogy milyen szereppel bír a felkeresett turisztikai régió kiválasztásában a küldőterület Magyarországtól vett földrajzi távolsága, az utazások számát és a költések nagyságát illető változások, valamint összességében az utazási szokások alakulása. | |
| 695 | |a beutazó turizmus | ||
| 695 | |a idegenforgalmi régió | ||
| 695 | |a kereskedelmi szálláshelyek | ||
| 695 | |a küldőország | ||
| 695 | |a külföldi vendégforgalom | ||
| 700 | 1 | |a Tóth Dr. Zoltán |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/25971/1/Boncz%20Bettina_XUW256_Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |