A minőségi pezsgőkészítés bemutatása, valamint ennek megjelenése az Etyek-Budai borvidéken

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Király Evelin Ágnes
További közreműködők: Gancsovné Rossi Krisztina
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Etyek-Budai borvidék
fogyasztók
pezsgő
pezsgőkészítés
technológia
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/26009
Leíró adatok
Kivonat:A témám kutatási kérdéseit a szőlő és a technológia köré alakítottam ki. Szakdolgozatomban azt vizsgálom, hogy ezek az összetevők hogyan befolyásolják a minőséget. A borvidék éghajlata és talaja az az a terroir-ja miatt lehet- e valóban „kis champagne” -nak nevezni. A technológia megválasztása jelentősen befolyásolhatja a minőségi jegyeteket, de akár a termék pozicionálását is. Úgy gondolom számos tényező játszik szerepet ezek megállapításában és ugyanúgy fontos a fogyasztók oldaláról is megvizsgálni ezt a témakört. A kutatási kérdéseimet kiterjesztettem rájuk is. Ennél a csoportnál a választás miértjét kerestem. Minek köszönhető a pezsgőválasztásuk, milyen belső motiváció miatt választanak bor vagy más alkoholos ital helyett inkább pezsgőt. A fogyasztók a minőséget preferálják vagy az ár miatt választanak egy adott terméket. Esetleg egy-egy pincészet pezsgőit ismerik-e vagy a nagyobb pezsgőgyáraktól választanak, figyelve az ár-érték arányt.