A street food, mint minőségi jelenség a gasztronómiában
Saved in:
| Main Author: | |
|---|---|
| Other Authors: | |
| Format: | Thesis |
| Kulcsszavak: | gasztronómia innováció irányzatok minőség street food vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/26086 |
| Abstract: | Dolgozatomban a street foodot vizsgálom, hogy helye van-e a minőségi gasztronómiában.Egy új gasztronómiai irányzatot, a street foodot választottam ahhoz, hogy bemutassam, nem feltétlen szükségesek drága alapanyagok, és komplikált konyhai technológiák ahhoz, hogy a fogyasztó minőségi, tápláló ételhez jusson. Ahhoz, hogy ezt a felvetést alá tudjam támasztani, vagy éppen megcáfolni, elsősorban a szakirodalom megismerése nyújtott megfelelő elméleti hátteret számomra. A kutatásom során betekintést nyerhettem különböző korszakok és kultúrák gasztronómiájába és ez által megismerhettem a konyháik jellegzetességét. Számos új és izgalmas információval gazdagodtam, hiszen a szakirodalmakból kiderült, hogy a street food már nagyon régóta jelen van az emberiség életében. |
|---|