A street food, mint minőségi jelenség a gasztronómiában
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | gasztronómia innováció irányzatok minőség street food vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/26086 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg26086 | ||
005 | 20200918143603.0 | ||
008 | 200706suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Szlávecz Viktória | |
245 | 1 | 2 | |a A street food, mint minőségi jelenség a gasztronómiában |c Szlávecz Viktória |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Dolgozatomban a street foodot vizsgálom, hogy helye van-e a minőségi gasztronómiában.Egy új gasztronómiai irányzatot, a street foodot választottam ahhoz, hogy bemutassam, nem feltétlen szükségesek drága alapanyagok, és komplikált konyhai technológiák ahhoz, hogy a fogyasztó minőségi, tápláló ételhez jusson. Ahhoz, hogy ezt a felvetést alá tudjam támasztani, vagy éppen megcáfolni, elsősorban a szakirodalom megismerése nyújtott megfelelő elméleti hátteret számomra. A kutatásom során betekintést nyerhettem különböző korszakok és kultúrák gasztronómiájába és ez által megismerhettem a konyháik jellegzetességét. Számos új és izgalmas információval gazdagodtam, hiszen a szakirodalmakból kiderült, hogy a street food már nagyon régóta jelen van az emberiség életében. | |
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a innováció | ||
695 | |a irányzatok | ||
695 | |a minőség | ||
695 | |a street food | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/26086/1/Szl%C3%A1vecz%20Vikt%C3%B3ria_2020%20Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |