Kenyérfajták választéka és fogyasztási szokásainak vizsgálata a hazai lakosság körében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Hellenpárt Gergő
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:hazai lakosság
kenyér
kenyérfogyasztási szokások
kovász
pékség
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/26211
Leíró adatok
Kivonat:Kutatásomban utánajártam a hazai lakosság kenyérfogyasztási szokásainak. Ezzel a témával kapcsolatos kérdőívemre közel négyszáz válasz érkezett, melyek segítségével átfogó képet kaptam a témáról. Hazánkban jelenleg háttérbe szorult a fehérkenyér fogyasztás, és egyre népszerűbbek a teljes kiőrlésű és barna változatok, valamint megemelkedett a pékáru iránti kereslet is. Utánajártam, mennyien ismerik a kovászos kenyérsütés módszerét, illetve alkalmazzák azt. A kovász témakörét is körüljártam, mint lehetséges megoldást a gluténérzékenyek számára. Ezen felül alkalmam nyílt két interjút készíteni kovászos pékekkel, akik bevezettek a jelenlegi pékipar titkaiba.