Kenyérfajták választéka és fogyasztási szokásainak vizsgálata a hazai lakosság körében
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | hazai lakosság kenyér kenyérfogyasztási szokások kovász pékség |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/26211 |
Kivonat: | Kutatásomban utánajártam a hazai lakosság kenyérfogyasztási szokásainak. Ezzel a témával kapcsolatos kérdőívemre közel négyszáz válasz érkezett, melyek segítségével átfogó képet kaptam a témáról. Hazánkban jelenleg háttérbe szorult a fehérkenyér fogyasztás, és egyre népszerűbbek a teljes kiőrlésű és barna változatok, valamint megemelkedett a pékáru iránti kereslet is. Utánajártam, mennyien ismerik a kovászos kenyérsütés módszerét, illetve alkalmazzák azt. A kovász témakörét is körüljártam, mint lehetséges megoldást a gluténérzékenyek számára. Ezen felül alkalmam nyílt két interjút készíteni kovászos pékekkel, akik bevezettek a jelenlegi pékipar titkaiba. |
---|