A borok megjelenése a Bistro Fine itallapján, a pincészetek bemutatása, borok és ételek párosítása

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Földes Anna
Other Authors: Dr. Lenkovics Dr. Beatrix
Format: Thesis
Kulcsszavak:bor
borászat
magyarországi borvidékek
vendéglátás
étterem
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/26331
Description
Abstract:Projektmunkám megírása során arra törekedtem, hogy egy átfogó képet tudjak a végére nyújtani az étterem borairól. Ehhez először visszamentem a kezdetekhez és ismertettem magát a bor történelmi eredetét, majd azt, hogy melyek azok a tényezők, amik hatással vannak egy bor minőségére. Véleményem szerint az emberek nagy része még mindig nem a tudatos borfogyasztók közé tartozik, azonban ez a közeljövőben változhat, ugyanis egyre közismertebbek a bor mértékkel való fogyasztásának jótékony hatásai az emberi szervezetre. Az elmúlt évtizedek erőfeszítései nem voltak hiába valók, úgy gondolom, hogy a szőlészetek és borászatok mára már biztos kezekben vannak, a borászok birtokában van a szakmai tudás és a megfelelő technikai háttér ahhoz, hogy minőségi szőlőket termesszenek és olyan borokat állítsanak elő, melyek külföldi viszonylatban is helyt tudnak állni.