A borok megjelenése a Bistro Fine itallapján, a pincészetek bemutatása, borok és ételek párosítása
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | bor borászat magyarországi borvidékek vendéglátás étterem |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/26331 |
Abstract: | Projektmunkám megírása során arra törekedtem, hogy egy átfogó képet tudjak a végére nyújtani az étterem borairól. Ehhez először visszamentem a kezdetekhez és ismertettem magát a bor történelmi eredetét, majd azt, hogy melyek azok a tényezők, amik hatással vannak egy bor minőségére. Véleményem szerint az emberek nagy része még mindig nem a tudatos borfogyasztók közé tartozik, azonban ez a közeljövőben változhat, ugyanis egyre közismertebbek a bor mértékkel való fogyasztásának jótékony hatásai az emberi szervezetre. Az elmúlt évtizedek erőfeszítései nem voltak hiába valók, úgy gondolom, hogy a szőlészetek és borászatok mára már biztos kezekben vannak, a borászok birtokában van a szakmai tudás és a megfelelő technikai háttér ahhoz, hogy minőségi szőlőket termesszenek és olyan borokat állítsanak elő, melyek külföldi viszonylatban is helyt tudnak állni. |
---|