A borok megjelenése a Bistro Fine itallapján, a pincészetek bemutatása, borok és ételek párosítása
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | bor borászat magyarországi borvidékek vendéglátás étterem |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/26331 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg26331 | ||
005 | 20200908154915.0 | ||
008 | 200821suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Földes Anna | |
245 | 1 | 2 | |a A borok megjelenése a Bistro Fine itallapján, a pincészetek bemutatása, borok és ételek párosítása |c Földes Anna |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Projektmunkám megírása során arra törekedtem, hogy egy átfogó képet tudjak a végére nyújtani az étterem borairól. Ehhez először visszamentem a kezdetekhez és ismertettem magát a bor történelmi eredetét, majd azt, hogy melyek azok a tényezők, amik hatással vannak egy bor minőségére. Véleményem szerint az emberek nagy része még mindig nem a tudatos borfogyasztók közé tartozik, azonban ez a közeljövőben változhat, ugyanis egyre közismertebbek a bor mértékkel való fogyasztásának jótékony hatásai az emberi szervezetre. Az elmúlt évtizedek erőfeszítései nem voltak hiába valók, úgy gondolom, hogy a szőlészetek és borászatok mára már biztos kezekben vannak, a borászok birtokában van a szakmai tudás és a megfelelő technikai háttér ahhoz, hogy minőségi szőlőket termesszenek és olyan borokat állítsanak elő, melyek külföldi viszonylatban is helyt tudnak állni. | |
695 | |a bor | ||
695 | |a borászat | ||
695 | |a magyarországi borvidékek | ||
695 | |a vendéglátás | ||
695 | |a étterem | ||
700 | 1 | |a Dr. Lenkovics Dr. Beatrix |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/26331/1/Projektmunka_F%C3%B6ldes%20Anna.pdf |z Dokumentum-elérés |