A mentes sütemények választéka és fogyasztási szokásai a hazai cukrászdákban
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | cukorbetegség laktózérzékenység lisztérzékenység mindenmentes ételek népbetegség ételallergia |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/26392 |
Kivonat: | Dolgozatomban a népbetegségeket elemeztem, és az ehhez kapcsolósó cukrász készítmények kínálatát és fogyasztását a vendégek által. Bemutatom a tejfehérje allergiát, a laktózérzékenységet, a lisztérzékenységet, a cukorbetegséget. Ezek mellett kitérek az allergén termékek helyettesítését szolgáló alapanyagokra, amit a betegségben szenvedők is bátran fogyaszthatnak. Néhány cukrászdát kiemeltem, melyek kínálatában megtalálhatóak és ahol nem a mentes termékek. Kérdőív formájában kutattam a dolgozatom elkészülésének érdekében, és tettem néhány javaslatot, mellyel segíthetnék a cukrászdák az ételallergiában és ételintoleranciában szenvedők mentes termékekhez való hozzájutását. |
---|