A mentes sütemények választéka és fogyasztási szokásai a hazai cukrászdákban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kovács Andrea
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:cukorbetegség
laktózérzékenység
lisztérzékenység
mindenmentes ételek
népbetegség
ételallergia
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/26392
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatomban a népbetegségeket elemeztem, és az ehhez kapcsolósó cukrász készítmények kínálatát és fogyasztását a vendégek által. Bemutatom a tejfehérje allergiát, a laktózérzékenységet, a lisztérzékenységet, a cukorbetegséget. Ezek mellett kitérek az allergén termékek helyettesítését szolgáló alapanyagokra, amit a betegségben szenvedők is bátran fogyaszthatnak. Néhány cukrászdát kiemeltem, melyek kínálatában megtalálhatóak és ahol nem a mentes termékek. Kérdőív formájában kutattam a dolgozatom elkészülésének érdekében, és tettem néhány javaslatot, mellyel segíthetnék a cukrászdák az ételallergiában és ételintoleranciában szenvedők mentes termékekhez való hozzájutását.