A mentes sütemények választéka és fogyasztási szokásai a hazai cukrászdákban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kovács Andrea
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:cukorbetegség
laktózérzékenység
lisztérzékenység
mindenmentes ételek
népbetegség
ételallergia
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/26392

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg26392
005 20200911140246.0
008 200821suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Kovács Andrea 
245 1 2 |a A mentes sütemények választéka és fogyasztási szokásai a hazai cukrászdákban  |c Kovács Andrea  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Dolgozatomban a népbetegségeket elemeztem, és az ehhez kapcsolósó cukrász készítmények kínálatát és fogyasztását a vendégek által. Bemutatom a tejfehérje allergiát, a laktózérzékenységet, a lisztérzékenységet, a cukorbetegséget. Ezek mellett kitérek az allergén termékek helyettesítését szolgáló alapanyagokra, amit a betegségben szenvedők is bátran fogyaszthatnak. Néhány cukrászdát kiemeltem, melyek kínálatában megtalálhatóak és ahol nem a mentes termékek. Kérdőív formájában kutattam a dolgozatom elkészülésének érdekében, és tettem néhány javaslatot, mellyel segíthetnék a cukrászdák az ételallergiában és ételintoleranciában szenvedők mentes termékekhez való hozzájutását. 
695 |a cukorbetegség 
695 |a laktózérzékenység 
695 |a lisztérzékenység 
695 |a mindenmentes ételek 
695 |a népbetegség 
695 |a ételallergia 
700 1 |a Hidvégi Hedvig  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/26392/1/Kov%C3%A1cs%20Andrea_Szakdolgozat_2020_BGE_.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/26392/2/Kov%C3%A1cs%20Andrea_Szakdolgozat_2020_BGE_.pdf  |z Dokumentum-elérés