A gasztronómiai rendezvények lebonyolítása és szervezése a Betyár étteremben

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Jovon Dominik
További közreműködők: Nagy Mihály
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:SWOT-elemzés
gasztronómia
rendezvény
rendezvényszervezés
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/26475
Leíró adatok
Kivonat:A legfőbb nemzetközi rendezvényszervezési szervezetek mindegyikében vannak magyar tagok. A legkiemelkedőbb magyar szervezetek a Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége és a Magyar Kongresszusi Iroda. A Betyár étterem a gasztronómiai rendezvényszerzések terén kiválóan tervezi meg, építi fel és valósítja meg a saját szervezésű eseményeit. Ugyanakkor minden szükséges eszköz és szakmai tapasztalat a rendelkezésükre áll a sikeres üzemeléshez. A gyakorlatom ideje alatt több munkakörben is kipróbálhattam magam és rengeteget tanultam az ott dolgozóktól a vendéglátásról és a rendezvényekről. Főként felszolgáló munkakörben tevékenykedtem és próbáltam elsajátítani a szakma minden egyes részletét, ebben tökéletes segítséget kaptam az étterem főpincérétől. A kérdőíves primer kutatásom során javarészt az elvárásaimnak megfelelő válaszokat kaptam a gasztronómiai rendezvények terén, ugyanakkor a felszolgálóktól elvárt magatartásnál volt több megosztó kitöltés is. A SWOT analízis vizsgálatom során több erősséget és lehetőséget is sikerült találnom az étterem kapcsán, viszont a gyengeség és veszély oldalon is van pár olyan dolog, amire érdemes lenne figyelni az étteremnek. Véleményem szerint a „tökéletes szervezés titka” fejezetben sikerült megtalálnom azt a három alappillért, ami ténylegesen is jobbá tud tenni egy gasztronómiai rendezvényt.