A Nyugat-Dunántúli régió gasztrokultúrája és annak megőrzése a mai vendéglátásban
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | gasztrokultúra gasztronómia hagyományok hagyományőrzés Nyugat-Dunántúl |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28141 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg28141 | ||
005 | 20210208125349.0 | ||
008 | 210208suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Kovács Alexandra | |
245 | 1 | 2 | |a A Nyugat-Dunántúli régió gasztrokultúrája és annak megőrzése a mai vendéglátásban |c Kovács Alexandra |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Szakdolgozatom témája a Nyugat-Dunántúl gasztrokultúrájának kialakulása, változása és a hagyományok megőrzése a mai vendéglátásban. A legpontosabb elemzéshez egészen a magyar gasztronómia alapjaitól kezdtem, bemutatva hogyan is alakult és fejlődött ki hosszú évek alatt. Ismertettem a legfontosabb történelmi eseményeket és egyéb olyan tényezőket, amelyek nyomán kialakult a mai magyar gasztrokultúra. A második fejezetben már konkrétan a megcélzott régiót mutattam be tájegységenként, hogy egy átfogó képet kapjak a területről. Részletesen foglalkoztam a Fertő-táj, a Hanság, a Rábaköz, a Szigetköz, Göcsej és az Őrség egyéni jellegzetességeivel. Külön ismertettem az egyes részek konyhájának kialakulását és a különböző hagyományok fontosságát. A múlt áttekintését követően a Nyugat-Dunántúl jelenlegi helyzetéről írtam, azokat az ételeket és hagyományokat kerestem, amelyek napjainkban is élnek és az itt élők őrzik őket. | |
695 | |a gasztrokultúra | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a hagyományok | ||
695 | |a hagyományőrzés | ||
695 | |a Nyugat-Dunántúl | ||
700 | 1 | |a Balog-Siposné Szöcze Anikó |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28141/1/Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |