A Nyugat-Dunántúli régió gasztrokultúrája és annak megőrzése a mai vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kovács Alexandra
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:gasztrokultúra
gasztronómia
hagyományok
hagyományőrzés
Nyugat-Dunántúl
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28141

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg28141
005 20210208125349.0
008 210208suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Kovács Alexandra 
245 1 2 |a A Nyugat-Dunántúli régió gasztrokultúrája és annak megőrzése a mai vendéglátásban  |c Kovács Alexandra  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Szakdolgozatom témája a Nyugat-Dunántúl gasztrokultúrájának kialakulása, változása és a hagyományok megőrzése a mai vendéglátásban. A legpontosabb elemzéshez egészen a magyar gasztronómia alapjaitól kezdtem, bemutatva hogyan is alakult és fejlődött ki hosszú évek alatt. Ismertettem a legfontosabb történelmi eseményeket és egyéb olyan tényezőket, amelyek nyomán kialakult a mai magyar gasztrokultúra. A második fejezetben már konkrétan a megcélzott régiót mutattam be tájegységenként, hogy egy átfogó képet kapjak a területről. Részletesen foglalkoztam a Fertő-táj, a Hanság, a Rábaköz, a Szigetköz, Göcsej és az Őrség egyéni jellegzetességeivel. Külön ismertettem az egyes részek konyhájának kialakulását és a különböző hagyományok fontosságát. A múlt áttekintését követően a Nyugat-Dunántúl jelenlegi helyzetéről írtam, azokat az ételeket és hagyományokat kerestem, amelyek napjainkban is élnek és az itt élők őrzik őket. 
695 |a gasztrokultúra 
695 |a gasztronómia 
695 |a hagyományok 
695 |a hagyományőrzés 
695 |a Nyugat-Dunántúl 
700 1 |a Balog-Siposné Szöcze Anikó  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28141/1/Szakdolgozat.pdf  |z Dokumentum-elérés