A koronavírus hatása a vendéglátóiparra

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szabados Vince
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:árbevétel(ek)
SWOT-elemzés
vendéglátás
vendéglátóipar
vírusok
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28154
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom témáját az adott helyzet ihlette, amely a gazdaság minden ágazatát érzékenyen érinti. A turizmust, illetve vendéglátást különösképpen. Érdekesnek tartom, hogy egy ilyen vírus mennyire átalakítja az emberek hétköznapjait, szokásait. A társaságkedvelő aktív szociális életet élők, mind a zárkózottabb egyének életét nagyban befolyásolja.felvázolom egy „hagyományos” vendéglátóegység működését, majd bemutatom a vírus erre gyakorolt hatását. Vannak éttermek melyek könnyebben alkalmazkodtak a változáshoz (jellemzően futárszolgálattal rendelkező éttermek) és vannak, amelyek elhelyezkedésükből és kialakításukból adódóan más alternatívát kellet választaniuk.A munkám során több internetes cikket és forrást felhasználtam, megpróbáltam érdekessé varázsolni a dolgozatom. Két könyvnek a részletei szolgáltak segítségül. Az egyik ilyen könyv az Üzleti Szintű Szervezés és Gazdálkodás a Vendéglátásban a másik segítségem az A vendéglátó Üzleti Tevékenység Szervezése és Gazdálkodása I. Ezen kívül érintőlegesen az Egységes Vendéglátó és Receptkönyv és Konyhatechnológia is a javamra vált.