A koronavírus hatása a vendéglátóiparra
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | árbevétel(ek) SWOT-elemzés vendéglátás vendéglátóipar vírusok |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28154 |
Kivonat: | Szakdolgozatom témáját az adott helyzet ihlette, amely a gazdaság minden ágazatát érzékenyen érinti. A turizmust, illetve vendéglátást különösképpen. Érdekesnek tartom, hogy egy ilyen vírus mennyire átalakítja az emberek hétköznapjait, szokásait. A társaságkedvelő aktív szociális életet élők, mind a zárkózottabb egyének életét nagyban befolyásolja.felvázolom egy „hagyományos” vendéglátóegység működését, majd bemutatom a vírus erre gyakorolt hatását. Vannak éttermek melyek könnyebben alkalmazkodtak a változáshoz (jellemzően futárszolgálattal rendelkező éttermek) és vannak, amelyek elhelyezkedésükből és kialakításukból adódóan más alternatívát kellet választaniuk.A munkám során több internetes cikket és forrást felhasználtam, megpróbáltam érdekessé varázsolni a dolgozatom. Két könyvnek a részletei szolgáltak segítségül. Az egyik ilyen könyv az Üzleti Szintű Szervezés és Gazdálkodás a Vendéglátásban a másik segítségem az A vendéglátó Üzleti Tevékenység Szervezése és Gazdálkodása I. Ezen kívül érintőlegesen az Egységes Vendéglátó és Receptkönyv és Konyhatechnológia is a javamra vált. |
---|