A koronavírus hatása a vendéglátóiparra

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szabados Vince
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:árbevétel(ek)
SWOT-elemzés
vendéglátás
vendéglátóipar
vírusok
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28154

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg28154
005 20210208125427.0
008 210208suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Szabados Vince 
245 1 2 |a A koronavírus hatása a vendéglátóiparra  |c Szabados Vince  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Szakdolgozatom témáját az adott helyzet ihlette, amely a gazdaság minden ágazatát érzékenyen érinti. A turizmust, illetve vendéglátást különösképpen. Érdekesnek tartom, hogy egy ilyen vírus mennyire átalakítja az emberek hétköznapjait, szokásait. A társaságkedvelő aktív szociális életet élők, mind a zárkózottabb egyének életét nagyban befolyásolja.felvázolom egy „hagyományos” vendéglátóegység működését, majd bemutatom a vírus erre gyakorolt hatását. Vannak éttermek melyek könnyebben alkalmazkodtak a változáshoz (jellemzően futárszolgálattal rendelkező éttermek) és vannak, amelyek elhelyezkedésükből és kialakításukból adódóan más alternatívát kellet választaniuk.A munkám során több internetes cikket és forrást felhasználtam, megpróbáltam érdekessé varázsolni a dolgozatom. Két könyvnek a részletei szolgáltak segítségül. Az egyik ilyen könyv az Üzleti Szintű Szervezés és Gazdálkodás a Vendéglátásban a másik segítségem az A vendéglátó Üzleti Tevékenység Szervezése és Gazdálkodása I. Ezen kívül érintőlegesen az Egységes Vendéglátó és Receptkönyv és Konyhatechnológia is a javamra vált. 
695 |a árbevétel(ek) 
695 |a SWOT-elemzés 
695 |a vendéglátás 
695 |a vendéglátóipar 
695 |a vírusok 
700 1 |a Balog-Siposné Szöcze Anikó  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28154/1/A%20koronav%C3%ADrus%20hat%C3%A1sa%20a%20vend%C3%A9gl%C3%A1t%C3%B3iparra.pdf  |z Dokumentum-elérés