A vegán életmód és a fenntarthatóság kapcsolata a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Székely Dorottya Erzsébet
További közreműködők: Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fenntartható vendéglátás
fenntarthatóság
veganizmus
vegán életmód
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28197

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg28197
005 20210208125648.0
008 210208suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Székely Dorottya Erzsébet 
245 1 2 |a A vegán életmód és a fenntarthatóság kapcsolata a vendéglátásban  |c Székely Dorottya Erzsébet  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A fenntarthatóság irányába tett lépések és a vegán életmód mára szerves részét képezik életemnek. Aktuálisnak és fontos témának tekintem mind a fenntarthatóságot, mind a veganizmust, és ezeknek kapcsolatát, illetve hatásait környezetünkre. Ennek köszönhetően szeretném bemutatni, hogy mit is jelent e két fogalom és hogyan jelenik meg ezeknek jelentősége a vendéglátásban. Bemutatásra kerül a fenntarthatóság fogalma és fontossága, és hogy jelenleg hol tart világunk a negatív környezeti hatásokkal vívott csatában, illetve bemutatom a vegán étkezés fontosságát és ennek pozitív hatásait környezetünkre nézve. A vendéglátóipar okozta negatív környezeti hatások és az ezekre megoldásként szolgáló tevékenységek is kifejtésre kerülnek, illetve az is, hogy hazánkban mekkora a fenntarthatóság felé a hajlandóság a vendéglátóhelyek és a fogyasztók részéről egyaránt. Kutatásom célja az volt, hogy az embereket egyénileg is megkérdezzem, mennyire tartják fontosnak a fenntarthatóságot, étkezésünk szerepét és a fenntartható vendéglátóhelyek felkeresését, ezért kérdőív segítségével gyűjtöttem adatokat erről. Majd egy, a Felelős Gasztrohős Alapítvány munkatársával készített interjú keretében tudhattam meg többet a hazai törekvésekről a fenntartható vendéglátást illetően. A kutatómunka eredményeként kiderült, hogy felívelőben látszik a tudatosság egy fenntarthatóbb élet felé, mind a vendéglátóhelyek tulajdonosait tekintve, mind az embereket egyénileg nézve, de még sokat kell fejlődni, és lehetőleg minél hamarabb.  
695 |a fenntartható vendéglátás 
695 |a fenntarthatóság 
695 |a veganizmus 
695 |a vegán életmód 
695 |a vendéglátás 
700 1 |a Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28197/1/Sz%C3%A9kely%20Dorottya_Szakdolgozat.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28197/2/Eredetis%C3%A9g%20nyilatkozat.pdf  |z Dokumentum-elérés