A vegán életmód és a fenntarthatóság kapcsolata a vendéglátásban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | fenntartható vendéglátás fenntarthatóság veganizmus vegán életmód vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28197 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg28197 | ||
| 005 | 20210208125648.0 | ||
| 008 | 210208suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Székely Dorottya Erzsébet | |
| 245 | 1 | 2 | |a A vegán életmód és a fenntarthatóság kapcsolata a vendéglátásban |c Székely Dorottya Erzsébet |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a A fenntarthatóság irányába tett lépések és a vegán életmód mára szerves részét képezik életemnek. Aktuálisnak és fontos témának tekintem mind a fenntarthatóságot, mind a veganizmust, és ezeknek kapcsolatát, illetve hatásait környezetünkre. Ennek köszönhetően szeretném bemutatni, hogy mit is jelent e két fogalom és hogyan jelenik meg ezeknek jelentősége a vendéglátásban. Bemutatásra kerül a fenntarthatóság fogalma és fontossága, és hogy jelenleg hol tart világunk a negatív környezeti hatásokkal vívott csatában, illetve bemutatom a vegán étkezés fontosságát és ennek pozitív hatásait környezetünkre nézve. A vendéglátóipar okozta negatív környezeti hatások és az ezekre megoldásként szolgáló tevékenységek is kifejtésre kerülnek, illetve az is, hogy hazánkban mekkora a fenntarthatóság felé a hajlandóság a vendéglátóhelyek és a fogyasztók részéről egyaránt. Kutatásom célja az volt, hogy az embereket egyénileg is megkérdezzem, mennyire tartják fontosnak a fenntarthatóságot, étkezésünk szerepét és a fenntartható vendéglátóhelyek felkeresését, ezért kérdőív segítségével gyűjtöttem adatokat erről. Majd egy, a Felelős Gasztrohős Alapítvány munkatársával készített interjú keretében tudhattam meg többet a hazai törekvésekről a fenntartható vendéglátást illetően. A kutatómunka eredményeként kiderült, hogy felívelőben látszik a tudatosság egy fenntarthatóbb élet felé, mind a vendéglátóhelyek tulajdonosait tekintve, mind az embereket egyénileg nézve, de még sokat kell fejlődni, és lehetőleg minél hamarabb. | |
| 695 | |a fenntartható vendéglátás | ||
| 695 | |a fenntarthatóság | ||
| 695 | |a veganizmus | ||
| 695 | |a vegán életmód | ||
| 695 | |a vendéglátás | ||
| 700 | 1 | |a Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28197/1/Sz%C3%A9kely%20Dorottya_Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28197/2/Eredetis%C3%A9g%20nyilatkozat.pdf |z Dokumentum-elérés |