A vegán életmód és a fenntarthatóság kapcsolata a vendéglátásban
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | fenntartható vendéglátás fenntarthatóság veganizmus vegán életmód vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28197 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg28197 | ||
005 | 20210208125648.0 | ||
008 | 210208suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Székely Dorottya Erzsébet | |
245 | 1 | 2 | |a A vegán életmód és a fenntarthatóság kapcsolata a vendéglátásban |c Székely Dorottya Erzsébet |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A fenntarthatóság irányába tett lépések és a vegán életmód mára szerves részét képezik életemnek. Aktuálisnak és fontos témának tekintem mind a fenntarthatóságot, mind a veganizmust, és ezeknek kapcsolatát, illetve hatásait környezetünkre. Ennek köszönhetően szeretném bemutatni, hogy mit is jelent e két fogalom és hogyan jelenik meg ezeknek jelentősége a vendéglátásban. Bemutatásra kerül a fenntarthatóság fogalma és fontossága, és hogy jelenleg hol tart világunk a negatív környezeti hatásokkal vívott csatában, illetve bemutatom a vegán étkezés fontosságát és ennek pozitív hatásait környezetünkre nézve. A vendéglátóipar okozta negatív környezeti hatások és az ezekre megoldásként szolgáló tevékenységek is kifejtésre kerülnek, illetve az is, hogy hazánkban mekkora a fenntarthatóság felé a hajlandóság a vendéglátóhelyek és a fogyasztók részéről egyaránt. Kutatásom célja az volt, hogy az embereket egyénileg is megkérdezzem, mennyire tartják fontosnak a fenntarthatóságot, étkezésünk szerepét és a fenntartható vendéglátóhelyek felkeresését, ezért kérdőív segítségével gyűjtöttem adatokat erről. Majd egy, a Felelős Gasztrohős Alapítvány munkatársával készített interjú keretében tudhattam meg többet a hazai törekvésekről a fenntartható vendéglátást illetően. A kutatómunka eredményeként kiderült, hogy felívelőben látszik a tudatosság egy fenntarthatóbb élet felé, mind a vendéglátóhelyek tulajdonosait tekintve, mind az embereket egyénileg nézve, de még sokat kell fejlődni, és lehetőleg minél hamarabb. | |
695 | |a fenntartható vendéglátás | ||
695 | |a fenntarthatóság | ||
695 | |a veganizmus | ||
695 | |a vegán életmód | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28197/1/Sz%C3%A9kely%20Dorottya_Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28197/2/Eredetis%C3%A9g%20nyilatkozat.pdf |z Dokumentum-elérés |