Fenntarthatóság, mint marketingeszköz a különböző szempontok érvényesülése több, vizsgált vendéglátóipari egységnél
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | CSR Duna-régió Dunakanyar étterem fenntarthatóság környezetvédelem marketing |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28204 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg28204 | ||
005 | 20210208125709.0 | ||
008 | 210208suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Flamich Attila | |
245 | 1 | 0 | |a Fenntarthatóság, mint marketingeszköz |b a különböző szempontok érvényesülése több, vizsgált vendéglátóipari egységnél |c Flamich Attila |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Ha körül akarnánk írni a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés fogalmát, akkor sokféle szempontot kellene figyelembe vennünk. E fogalom három pilléren nyugszik. Ha megkérdezzük a hétköznap emberét, hogy szerinte mit jelent ez a szó, a legtöbbjének a környezetvédelem és a környezettudatosság jut az eszébe. Ez az egyik pillér, ezt egészíti ki a társadalmi és gazdasági fejlődés fenntarthatósága. Ma már tudjuk, hogy mindhárom fejlődési irány nagyon fontos, és egy vállalkozónak ezt figyelembe kell venni. Önmagában nehéz is lenne elemezni a három szempontrendszert, ezek feltétlenül egymást kiegészítve komplexen vizsgálhatók. Ha valaki egy vendéglátó egység nyitásán és üzemeltetésén gondolkodik, jó esetben hosszútávra tervez. A különböző erőforrások kiválasztásánál, illetve hosszútávú alkalmazásukkal nyilvánvalóan bebiztosítható a fenntarthatóság, mind gazdasági, mind környezetvédelmi szempontból. Ezen felül a társadalmi elfogadottság is lényeges cél lesz. A dolgozatban a Dunakanyarban lévő négy étterem vezetőinek és a vendégeinek a tapasztalatain keresztül próbálom feltárni azokat az eszközöket, melyek a fenntarthatóság legtágabb értelmezését követve szolgálják a fejlődést, illetve napjainkban még inkább a gazdasági értelemben vett szinten tartást a vendéglátásban. Emellett vizsgálat tárgya még a munkavállalók érintett csoportja is a társadalmi felelősségvállalás kontextusában… | |
695 | |a CSR | ||
695 | |a Duna-régió | ||
695 | |a Dunakanyar | ||
695 | |a étterem | ||
695 | |a fenntarthatóság | ||
695 | |a környezetvédelem | ||
695 | |a marketing | ||
700 | 1 | |a Lovasné Avató Judit |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28204/1/Szakdolgozat%202020..pdf |z Dokumentum-elérés |