Fenntarthatóság, mint marketingeszköz a különböző szempontok érvényesülése több, vizsgált vendéglátóipari egységnél
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | CSR Duna-régió Dunakanyar étterem fenntarthatóság környezetvédelem marketing |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28204 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg28204 | ||
| 005 | 20210208125709.0 | ||
| 008 | 210208suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Flamich Attila | |
| 245 | 1 | 0 | |a Fenntarthatóság, mint marketingeszköz |b a különböző szempontok érvényesülése több, vizsgált vendéglátóipari egységnél |c Flamich Attila |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Ha körül akarnánk írni a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés fogalmát, akkor sokféle szempontot kellene figyelembe vennünk. E fogalom három pilléren nyugszik. Ha megkérdezzük a hétköznap emberét, hogy szerinte mit jelent ez a szó, a legtöbbjének a környezetvédelem és a környezettudatosság jut az eszébe. Ez az egyik pillér, ezt egészíti ki a társadalmi és gazdasági fejlődés fenntarthatósága. Ma már tudjuk, hogy mindhárom fejlődési irány nagyon fontos, és egy vállalkozónak ezt figyelembe kell venni. Önmagában nehéz is lenne elemezni a három szempontrendszert, ezek feltétlenül egymást kiegészítve komplexen vizsgálhatók. Ha valaki egy vendéglátó egység nyitásán és üzemeltetésén gondolkodik, jó esetben hosszútávra tervez. A különböző erőforrások kiválasztásánál, illetve hosszútávú alkalmazásukkal nyilvánvalóan bebiztosítható a fenntarthatóság, mind gazdasági, mind környezetvédelmi szempontból. Ezen felül a társadalmi elfogadottság is lényeges cél lesz. A dolgozatban a Dunakanyarban lévő négy étterem vezetőinek és a vendégeinek a tapasztalatain keresztül próbálom feltárni azokat az eszközöket, melyek a fenntarthatóság legtágabb értelmezését követve szolgálják a fejlődést, illetve napjainkban még inkább a gazdasági értelemben vett szinten tartást a vendéglátásban. Emellett vizsgálat tárgya még a munkavállalók érintett csoportja is a társadalmi felelősségvállalás kontextusában… | |
| 695 | |a CSR | ||
| 695 | |a Duna-régió | ||
| 695 | |a Dunakanyar | ||
| 695 | |a étterem | ||
| 695 | |a fenntarthatóság | ||
| 695 | |a környezetvédelem | ||
| 695 | |a marketing | ||
| 700 | 1 | |a Lovasné Avató Judit |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28204/1/Szakdolgozat%202020..pdf |z Dokumentum-elérés |