Érd borászatának bemutatása és a helyi borturizmus kialakításának lehetőségei
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | borászat borkultúra borturizmus Érd rendezvények |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28262 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg28262 | ||
005 | 20210208130003.0 | ||
008 | 210208suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Blaskovics Zsófia Petra | |
245 | 1 | 0 | |a Érd borászatának bemutatása és a helyi borturizmus kialakításának lehetőségei |c Blaskovics Zsófia Petra |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A szakdolgozat elsődleges célja, hogy átfogó képet adjon Érd borászatáról, illetve a helyi borturizmus kialakításának lehetőségeiről. A cél megvizsgálni a borászat múltját, jelenét és jövőjét, a változások okait, felmérni a látogatók véleményét, szokásait, feltérképezni a turisztikai lehetőségeket. Továbbá cél a kutatás során összegyűjtött adatok alapján egy lehetséges képet kialakítani a borászatról, javaslatot tenni a fejlesztésekre, változtatásokra, új rendezvények kialakítására. A szekunder és a primer kutatások bizonyítják, hogy ugyan még kevesek által ismert a pincesor, de van esély arra, hogy a jövőben Érd borászati szempontból kiemelkedő város lehessen. Ennek fő mozgatórugója a rendezvények színesítése, a borospincék bővítése, felújítása. A legdinamikusabb fejlődést összefogással lehet elérni. Ezt a tényezőt minden résztvevőnek, a városnak és lakóinak, a borászoknak, a pincetulajdonosoknak és a rendezvényszervezőknek figyelembe kell venni, hogy egy új, különleges turisztikai termék születhessen. | |
695 | |a borászat | ||
695 | |a borkultúra | ||
695 | |a borturizmus | ||
695 | |a Érd | ||
695 | |a rendezvények | ||
700 | 1 | |a Gancsovné Rossi Krisztina |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28262/1/Szakdolgozat_Blaskovics_Zsofia.pdf |z Dokumentum-elérés |