A Covid19 hatása a gyorséttermi étkezési szokásokra

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Balla Tamás
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étkezési kultúra
franchise
gyorsétterem
koronavírus
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28306
Leíró adatok
Kivonat:Projektmunkám során a Covid19 hatásait vizsgáltam, különösen annak a gyorséttermi étkezési szokásokra gyakorolt hatását. Célom a fogyasztói szokások megismerése volt és hogy a vírus milyen befolyást gyakorolt rá. Vizsgáltam hogy, a korlátozások bevezetését követően hogyan változott egy adott étterem forgalma, továbbá hogyan alakult a házhozszállítás, illetve az elvitelre történő ételrendelés. Sikerült-e a vendéglátási szektort is súlyosan érintő helyzetben a kieső bevételeket a rendelkezésre álló értékesítési lehetőségekkel pótolni vagy a veszteségeket minimalizálni esetleg a bevételt növelni. Vizsgáltam a gyorséttermek és azok mobil applikációinak és kuponhasználatának népszerűségét, a házhozszállítási szolgáltatás igénybevételére való hajlandóságot.