Néhány a borravaló adását és nagyságát befolyásoló ,,extra" tényező
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | borravaló borravalóadási szokások szervízdíj társadalmi norma vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28390 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg28390 | ||
| 005 | 20210208130718.0 | ||
| 008 | 210208suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Nagy Adrienn | |
| 245 | 1 | 0 | |a Néhány a borravaló adását és nagyságát befolyásoló ,,extra" tényező |c Nagy Adrienn |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a A dolgozat fő témája a borravaló adását és nagyságát befolyásoló tényezők részletes vizsgálata. A dolgozat szekunder kutatása részletesen bemutatja, hogy melyek azok a tényezők, amelyek hatással vannak a vendégek borravalóinak nagyságára. A kutatás fő célja, hogy megvizsgáljam a felszolgálók hogyan tudják befolyásolni a kapott borravaló nagyságát. Primer kutatásom alapjául 2 kérdőív és 5 interjú szolgált. Az eredmények alapján elmondható, hogy míg a nemzetközi kutatások alapján a vendégek könnyen befolyásolhatók fizikai megjelenéssel, személyes érintéssel vagy asztal mellé guggolással, addig a hazai felszolgálóknak ennél nehezebb dolguk van. A vizsgálatom alapján az embereknek a felszolgálás és az étel minősége a legmeghatározóbb tényező borravaló adásakor. Továbbá a férfiak és a nők, a különböző jövedelemcsoportok és korosztályok borravalóadási szokásait vizsgáltam. Végül pedig a kínálati oldalról a felszolgálók és 5 étterem vezető véleményét kértem ki. | |
| 695 | |a borravaló | ||
| 695 | |a borravalóadási szokások | ||
| 695 | |a szervízdíj | ||
| 695 | |a társadalmi norma | ||
| 695 | |a vendéglátás | ||
| 700 | 1 | |a Fenyvesi Dr. Éva |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28390/1/Nagy_Adrienn_ETATGU_KVIK.pdf |z Dokumentum-elérés |