Budapesti kisüzemi sörfőzdék helyzete és érvényesülése a vendéglátásban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | fogyasztói szokások kisüzemi termelés márkastratégiák sör söripar |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28416 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg28416 | ||
| 005 | 20210208134511.0 | ||
| 008 | 210208suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Falatovics Farkas István | |
| 245 | 1 | 0 | |a Budapesti kisüzemi sörfőzdék helyzete és érvényesülése a vendéglátásban |c Falatovics Farkas István |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a A sörrel nap mint nap találkozhatunk a boltokban, vendéglátóegységekben vagy akár otthon is. Ezeken a helyeken leginkább a három nagyüzemi sörgyár (Dreher Sörgyárak Zrt., Heineken Hungária Zrt., Borsodi Sörgyár Kft.) által palackozott terméket fogunk találni és elfogyasztani. Az 1970-es években elindult egy sörforradalom az Egyesült Államokból, mely az utóbbi éveket tekintve Magyarországon is kibontakozni látszik. Az emberek elkezdtek nyitni a kisüzemi sörök felé, és a nagy gyárak által gyártott tömegtermékek mellett felfedezik a kisüzemi sörfőzdék termékeit is. A kutatási eredményekből kiderült, hogy a magyar sörfogyasztók ismerik a kisüzemi söröket, viszont rendszeres fogyasztási szokások még nem alakultak ki. A kisüzemi sörfesztiválok megrendezése nagy hatással van a sörpiac változására, hiszen ezeken a rendezvényeken több sörfőzde termékeit is megtudják ismerni a résztvevők. A budapesti kisüzemi sörfőzdék jól tudnak érvényesülni a magyar vendéglátásban és van jövőjük a magyar sörpiacon. A kisüzemi sörök népszerűsítéséhez elengedhetetlen a marketing tevékenységek erősítése és a sörkultúra megreformálása. Remélhetőleg a jövőben nagy áttörés fog bekövetkezni és a piaci részesedések változni fognak a nagyüzemi és a kisüzemi sörfőzdék között. | |
| 695 | |a fogyasztói szokások | ||
| 695 | |a kisüzemi termelés | ||
| 695 | |a márkastratégiák | ||
| 695 | |a sör | ||
| 695 | |a söripar | ||
| 700 | 1 | |a Csulak Gergely |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28416/1/Falatovics-F.-Istv%C3%A1n_Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |