Gasztronómiai fesztiválok és fesztiválgasztronómia

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Szabó Róbert
Other Authors: Kis Zoltán
Format: Thesis
Kulcsszavak:fesztivál
fesztiválgasztronómia
gasztronómia
gasztrotörténet
streetfood
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28478
Description
Abstract:Szakdolgozati témaválasztásom során arra törekedtem, hogy olyan témát válasszak, ami hazánk turizmusának fontos elemét képezi. Úgy gondolom, a fesztiválok turisztikai jelentőségét, társadalmi és gazdasági multiplikátor hatásait sokan alábecsülik. Évente Magyarországon átlagosan több száz fesztivál kerül megrendezésre, melyek közül a legnépszerűbbek az új keletű, gasztronómiai témájú fesztiválok. Meglátásom szerint, hazánk rendkívül jó földrajzi fekvésének és évszázados gasztronómiai múltjának köszönhetően akár Európa fesztivál nagyhatalmává is kinőheti magát az elkövetkező években. A koronavírus járvány előtt több nyáron keresztül is volt lehetőségem több alkalommal is ellátogatni különböző gasztronómiai témájú eseményekre, és azt tapasztaltam, hogy a magyar látogatók között szép számmal voltak fellelhetők külföldi turisták is. Véleményem szerint, a minőségi ételek, és étkezés élményének elterjedése, a gyorséttermekről történő „lassú étkezésre” való áttérés még inkább növelni fogja a gasztronómia fesztiválok iránti keresletet a jövőben, ezért érdemes hazánk turizmusának támogatásában kiemelt figyelemmel kezelni.