Magyar és Olasz gasztronómia összehasonlítása különös tekintettel a két ország gazdasági hátterére és társadalmi szokásaira

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Járdányi Tamás Antal
Other Authors: Tóth Gábor
Format: Thesis
Kulcsszavak:fogyasztás
gasztronómia
közétkeztetés
Magyarország
Olaszország
társadalmi különbségek
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28626
Description
Abstract:Dolgozatomban történelmi és kulturális aspektusból is igyekeztem bemutatni a Magyar és Olasz gasztronómia kialakulását. Vizsgáltam mindkét nemzet kölcsönhatását a világkonyhával, illetve az olasz konyha hatását a magyar gasztronómiára. Összehasonlítottam a hazai és itáliai eredetű alapanyagokat, valamint a két ország fogyasztási szokásait. Továbbá vizsgáltam ezek minőségbeli eltérésének lehetséges okait, külön kitérve a két állam közétkeztetésére.