Magyar és Olasz gasztronómia összehasonlítása különös tekintettel a két ország gazdasági hátterére és társadalmi szokásaira

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Járdányi Tamás Antal
További közreműködők: Tóth Gábor
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fogyasztás
gasztronómia
közétkeztetés
Magyarország
Olaszország
társadalmi különbségek
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28626
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatomban történelmi és kulturális aspektusból is igyekeztem bemutatni a Magyar és Olasz gasztronómia kialakulását. Vizsgáltam mindkét nemzet kölcsönhatását a világkonyhával, illetve az olasz konyha hatását a magyar gasztronómiára. Összehasonlítottam a hazai és itáliai eredetű alapanyagokat, valamint a két ország fogyasztási szokásait. Továbbá vizsgáltam ezek minőségbeli eltérésének lehetséges okait, külön kitérve a két állam közétkeztetésére.