Magyar és Olasz gasztronómia összehasonlítása különös tekintettel a két ország gazdasági hátterére és társadalmi szokásaira
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | fogyasztás gasztronómia közétkeztetés Magyarország Olaszország társadalmi különbségek |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28626 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg28626 | ||
005 | 20210208140505.0 | ||
008 | 210208suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Járdányi Tamás Antal | |
245 | 1 | 0 | |a Magyar és Olasz gasztronómia összehasonlítása különös tekintettel a két ország gazdasági hátterére és társadalmi szokásaira |c Járdányi Tamás Antal |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Dolgozatomban történelmi és kulturális aspektusból is igyekeztem bemutatni a Magyar és Olasz gasztronómia kialakulását. Vizsgáltam mindkét nemzet kölcsönhatását a világkonyhával, illetve az olasz konyha hatását a magyar gasztronómiára. Összehasonlítottam a hazai és itáliai eredetű alapanyagokat, valamint a két ország fogyasztási szokásait. Továbbá vizsgáltam ezek minőségbeli eltérésének lehetséges okait, külön kitérve a két állam közétkeztetésére. | |
695 | |a fogyasztás | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a közétkeztetés | ||
695 | |a Magyarország | ||
695 | |a Olaszország | ||
695 | |a társadalmi különbségek | ||
700 | 1 | |a Tóth Gábor |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28626/1/J%C3%A1rd%C3%A1nyi%20Tam%C3%A1s%20Szakdolgozat%20Magyar%20%C3%A9s%20Olasz%20gasztron%C3%B3mia%20%C3%B6sszehasonl%C3%ADt%C3%A1sa%20k%C3%BCl%C3%B6n%C3%B6s%20tekintettel%20a%20k%C3%A9t%20orsz%C3%A1g%20gazdas%C3%A1gi%20h%C3%A1tter%C3%A9re%20%C3%A9s%20t%C3%A1rsadalmi%20szok%C3%A1saira.pdf |z Dokumentum-elérés |