Magyar és Olasz gasztronómia összehasonlítása különös tekintettel a két ország gazdasági hátterére és társadalmi szokásaira

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Járdányi Tamás Antal
További közreműködők: Tóth Gábor
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fogyasztás
gasztronómia
közétkeztetés
Magyarország
Olaszország
társadalmi különbségek
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28626

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg28626
005 20210208140505.0
008 210208suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Járdányi Tamás Antal 
245 1 0 |a Magyar és Olasz gasztronómia összehasonlítása különös tekintettel a két ország gazdasági hátterére és társadalmi szokásaira  |c Járdányi Tamás Antal  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Dolgozatomban történelmi és kulturális aspektusból is igyekeztem bemutatni a Magyar és Olasz gasztronómia kialakulását. Vizsgáltam mindkét nemzet kölcsönhatását a világkonyhával, illetve az olasz konyha hatását a magyar gasztronómiára. Összehasonlítottam a hazai és itáliai eredetű alapanyagokat, valamint a két ország fogyasztási szokásait. Továbbá vizsgáltam ezek minőségbeli eltérésének lehetséges okait, külön kitérve a két állam közétkeztetésére.  
695 |a fogyasztás 
695 |a gasztronómia 
695 |a közétkeztetés 
695 |a Magyarország 
695 |a Olaszország 
695 |a társadalmi különbségek 
700 1 |a Tóth Gábor  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28626/1/J%C3%A1rd%C3%A1nyi%20Tam%C3%A1s%20Szakdolgozat%20Magyar%20%C3%A9s%20Olasz%20gasztron%C3%B3mia%20%C3%B6sszehasonl%C3%ADt%C3%A1sa%20k%C3%BCl%C3%B6n%C3%B6s%20tekintettel%20a%20k%C3%A9t%20orsz%C3%A1g%20gazdas%C3%A1gi%20h%C3%A1tter%C3%A9re%20%C3%A9s%20t%C3%A1rsadalmi%20szok%C3%A1saira.pdf  |z Dokumentum-elérés