Az egészséges élelmiszerek iránti növekvő fogyasztó igények

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Dezső Flóra Timea
További közreműködők: Pálinkás Ákos
Totth Dr. Gedeon
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:egészségtudatosság
étkezési trendek
fogyasztói szokások
piaci igények
vásárlói magatartás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28743
Leíró adatok
Kivonat:A táplálkozási szokások folyamatos változása új fogyasztói igényeket alakítanak ki, új fogyasztói rétegeket hoznak létre, melyekre a vállalatoknak, szolgáltató egységeknek fel kell készülniük. Napjainkban felértékelődni látszik az egészségtudatosság és a tradicionális ételek iránti igény. Mi lehet ennek az oka? A digitalizáció hatására egyre szélesebb körben jelennek meg különböző marketingkommunikációs eszközök, melyeken keresztül a vállalatok információt nyújthatnak célközönségüknek. Így sokkal tájékozottabbá váltak a fogyasztók, sokkal tágabb képben értelmezhetik a körülöttük zajló világot, a betegségeket, és annak következményeit is.  Szakdolgozatom során szeretném bemutatni, hogy milyen étkezési trendek figyelhetők meg napjainkban, milyen típusú élelmiszereket kínálnak az egészséges boltok. Megvizsgálom, hogy milyen okokra vezethetők vissza ezen igények. Primer kutatásom során megvizsgálom, hogy a hazai fogyasztók számára mekkora az igény a reform élelmiszerek iránt, hogyan viszonyulnak az egészségtudatossághoz, mi jellemzi főzési, étterembe járási szokásaikat.