Egy kisvállalkozás indításának jogi-, pénzügyi-, számviteli előfeltételeinek és gazdaságos működésének vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Hegyesi Dorina Mária
További közreműködők: Dósa Boglárka
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:anyagköltség
ábraelemzés
cégalapítás
egyéni vállalkozás - egyéni vállalkozó
szervezet kialakítás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/29246
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom célja, hogy bemutassam, hogy igény van egy vegán kisvállalkozás elindítására. A módszertan gyakorlatiasságát üzleti tervvel bizonyítottam. Itt sor került a vállalkozás bemutatására, küldetésének, céljainak ismertetésére. Ezen kívül piaci helyzetelemzést végeztem ahol vizsgáltam a célcsoportot és a versenytárselemzést. Feltérképeztem a vállalkozás erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és veszélyeit melyhez a SWOT analízist használtam. Marketingstratégia és reklám elemzést használva bemutattam hogyan fog el jutni a vevőhöz a termék. Szervezeti tervet bemutatva az emberi tényezők fontossága látható. Megvalósítási tervemet hat hónapos viszonylatban tártam fel. Bemutattam a nyitási feltételeket és engedélyeket. Végeztem egy árképzést. és pénzügyi tervet mely alapján megállapítható az étterem hosszú távú sikerességének működése. Napjainkban a vegán trend feltartóztathatatlan. A növényi étrenden alapuló vegán táplálkozás az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amelynek okát a klímaváltozással kapcsolhatjuk össze. Ők elutasítják az állati eredetű termékek fogyasztását és csak növényi eredetű termékeket esznek.  Dolgozatomban szakirodalmi összefoglalás után bemutatásra kerül a családom által megnyitni kívánó étterem bemutatása. Úgy gondolom, hogy fontos mérföldkő lesz ezen étterem nyitása, mind érdeklődést tekintve, mind pedig hosszú távú működésének reményében.