A hagyományos és tájjellegű élelmiszerek jelentősége marketing- és gazdasági vonatkozású szempontok szerint az Észak-alföldi régióban
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | hagyományos és tájjellegű élelmiszer Észak-alföldi régió Vidék kukoricadara kukoricakása Hagyományok-Ízek-Régiók |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/2979 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg2979 | ||
005 | 20160303093455.0 | ||
008 | 150518suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Halasi Nóra | |
245 | 1 | 2 | |a A hagyományos és tájjellegű élelmiszerek jelentősége marketing- és gazdasági vonatkozású szempontok szerint az Észak-alföldi régióban |c Halasi Nóra |h [elektronikus dokumentum] |
246 | 1 | 1 | |a A hagyományos és tájjellegű élelmiszerek jelentősége marketing- és gazdasági vonatkozású szempontok szerint az Észak-alföldi régióban |
246 | 1 | 1 | |a The importance of traditional and local food according to marketing and economic aspects in the North Plain region |
520 | 3 | |a A hagyományos és tájjellegű élelmiszertermékek tradicionális előállításuk, jellegzetes, a fogyasztók számára utánozhatatlan íz-világuk és megjelenésük révén különleges értékeket képviselnek a világ élelmiszerpiacán. Emellett minden ország gazdaságában, kultúrájában és mindennapi életében megkülönböztetett helyet foglalnak el a hagyományos élelmiszerek. Napjaink felgyorsult világában, mely során a globalizáció különböző – pozitív és negatív egyaránt – hatásai meghatározzák a fogyasztók mindennapi tevékenységeit, befolyásolják szükségleteiket, döntéseiket és választásaikat a rendszeres élelmiszer és alapanyag vásárlásaik során; releváns kérdéskör a tradicionális termékek jelenléte, rendszeres fogyasztása és a társadalom széles rétegében történő ismertté válása. Lokális és speciális jellegzetességeik miatt a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek kiemelkedő szerepet játszanak a vidékfejlesztésben, a vidék népességmegtartó képességének megőrzésében és növelésében, ugyanakkor egyes mezőgazdasági kultúrák esetében maga a tájkép megőrzésében. Magyarország egyedülálló nemzeti specialitásai, gazdag és ízletes, mégis egyszerű és friss alapanyagokból készült hagyományos ételeiről egyaránt világszerte ismert. A dolgozat az Észak-alföldi régió legjellegzetesebb helyi élelmiszer javainak komplex ismertetését, a kukoricadara, mint alapanyag bemutatását és a helyi gasztronómiai jellegzetességeket összegzi. | |
695 | |a hagyományos és tájjellegű élelmiszer | ||
695 | |a Észak-alföldi régió | ||
695 | |a Vidék | ||
695 | |a kukoricadara | ||
695 | |a kukoricakása | ||
695 | |a Hagyományok-Ízek-Régiók | ||
700 | 1 | |a Gundel Dr. János |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/2979/1/SZAKDOLGOZAT-HALASI%20N%C3%93RA.pdf |z Dokumentum-elérés |