A hagyományos és tájjellegű élelmiszerek jelentősége marketing- és gazdasági vonatkozású szempontok szerint az Észak-alföldi régióban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Halasi Nóra
További közreműködők: Gundel Dr. János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:hagyományos és tájjellegű élelmiszer
Észak-alföldi régió
Vidék
kukoricadara
kukoricakása
Hagyományok-Ízek-Régiók
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/2979

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg2979
005 20160303093455.0
008 150518suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Halasi Nóra 
245 1 2 |a A hagyományos és tájjellegű élelmiszerek jelentősége marketing- és gazdasági vonatkozású szempontok szerint az Észak-alföldi régióban  |c Halasi Nóra  |h [elektronikus dokumentum] 
246 1 1 |a A hagyományos és tájjellegű élelmiszerek jelentősége marketing- és gazdasági vonatkozású szempontok szerint az Észak-alföldi régióban 
246 1 1 |a The importance of traditional and local food according to marketing and economic aspects in the North Plain region  
520 3 |a A hagyományos és tájjellegű élelmiszertermékek tradicionális előállításuk, jellegzetes, a fogyasztók számára utánozhatatlan íz-világuk és megjelenésük révén különleges értékeket képviselnek a világ élelmiszerpiacán. Emellett minden ország gazdaságában, kultúrájában és mindennapi életében megkülönböztetett helyet foglalnak el a hagyományos élelmiszerek. Napjaink felgyorsult világában, mely során a globalizáció különböző – pozitív és negatív egyaránt – hatásai meghatározzák a fogyasztók mindennapi tevékenységeit, befolyásolják szükségleteiket, döntéseiket és választásaikat a rendszeres élelmiszer és alapanyag vásárlásaik során; releváns kérdéskör a tradicionális termékek jelenléte, rendszeres fogyasztása és a társadalom széles rétegében történő ismertté válása. Lokális és speciális jellegzetességeik miatt a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek kiemelkedő szerepet játszanak a vidékfejlesztésben, a vidék népességmegtartó képességének megőrzésében és növelésében, ugyanakkor egyes mezőgazdasági kultúrák esetében maga a tájkép megőrzésében. Magyarország egyedülálló nemzeti specialitásai, gazdag és ízletes, mégis egyszerű és friss alapanyagokból készült hagyományos ételeiről egyaránt világszerte ismert. A dolgozat az Észak-alföldi régió legjellegzetesebb helyi élelmiszer javainak komplex ismertetését, a kukoricadara, mint alapanyag bemutatását és a helyi gasztronómiai jellegzetességeket összegzi. 
695 |a hagyományos és tájjellegű élelmiszer 
695 |a Észak-alföldi régió 
695 |a Vidék 
695 |a kukoricadara 
695 |a kukoricakása 
695 |a Hagyományok-Ízek-Régiók 
700 1 |a Gundel Dr. János  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/2979/1/SZAKDOLGOZAT-HALASI%20N%C3%93RA.pdf  |z Dokumentum-elérés