Egy családi vállalkozás, a Lehel Vendéglő marketingstratégiája
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | családi vállalkozás étterem marketing vállalkozás marketingstratégiája vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/35564 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg35564 | ||
005 | 20210921155431.0 | ||
008 | 210921suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Tamási Réka | |
245 | 1 | 0 | |a Egy családi vállalkozás, a Lehel Vendéglő marketingstratégiája |c Tamási Réka |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Szakdolgozatom témája a családi vállalkozásunk, a Lehel Vendéglő marketingstratégiájának felvázolása. A szakdolgozatom célja az volt, hogy bemutassam, hogy a Lehel Vendéglő miként folytatja a tevékenységeit, hogyan alkalmazza a különböző marketing eszközöket, és hogy mind ezek alapján a vendégek mennyire elégedettek az étterem által nyújtott szolgáltatásokkal szemben és ez alapján javaslatokat tegyek a vendéglő szolgáltatásainak javításával, a vendégek elégedettségének növelésével kapcsolatban. A vendéglátóipari egységek piaca telített, ennek tudatában kell alakítania a vendéglőnek minden egyes mozzanatát, hiszen ha valamivel nem tűnünk ki a tömegből, nem tudunk nyújtani valami egyedit, akkor sajnos nem tudunk sokáig jelen lenni a piacon. A Lehel Vendéglő sikerességének titka a családias hangulat, azok az ételek, amik teljes odaadással készülnek, nem kimért alapanyagokból, hanem ízérzék szerint. A marketingtevékenységet tekintve, van hova fejlődni, ezt a kutatásaim is bizonyítják, hiszen elenyésző az a réteg, aki hirdetések vagy szóróanyagok alapján ismerte meg a vendéglőt. Viszont az is kiderült egyúttal, hogy ezek elengedhetetlen tényezők, pontosabban kell megcélozni a célcsoportot, hogy eljusson hozzájuk a kommunikáció. Megfelelő paraméterekkel eltudjuk juttatni a megfelelő potenciális fogyasztókhoz a vendéglő hírét. A különböző elemzésekkel (SWOT, STEEP, környezetelemzés) és kutatásokkal (primer kutatás) olyan következtetésekre jutottam az éttermet illetően, amik eddig talán fel sem merültek bennem/bennünk és valóban hasznos információként szolgálnak. A kutatásom többek között azt a célt szolgálta, hogy jobban megismerjem a fogyasztók étterembe járási szokásait, valamint a meglévő vendégkör egy részének a vendéglőről kialakult véleményét. Mind ezek ismeretében az üzlet pontosabb képet kapott arról, hogy mely tevékenységeit folytatta megfelelően és melyeket nem. A jövőben hasznos tanácsként szolgálhatnak ezek az információk, és még sikeresebb lehet ez a kis családi vállalkozás. | |
695 | |a családi vállalkozás | ||
695 | |a étterem | ||
695 | |a marketing | ||
695 | |a vállalkozás marketingstratégiája | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Harsányi Dr. Dávid |e ths | |
700 | 1 | |a Horváth Enikő |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/35564/1/SZAKDOLGOZAT_TamasiR.pdf |z Dokumentum-elérés |