Az éttermi vendéglátás marketing stratégiájának elemzése és fejlesztési lehetőségei a fogyasztói szokások alapján.
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | elemzés étterem fejlesztés fogyasztói szokások internetmarketing marketing marketingstratégia vendéglátás vendéglátóipar |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/35717 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg35717 | ||
005 | 20220402094642.0 | ||
008 | 210922suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Zéman Maximilián Győző | |
245 | 1 | 3 | |a Az éttermi vendéglátás marketing stratégiájának elemzése és fejlesztési lehetőségei a fogyasztói szokások alapján. |c Zéman Maximilián Győző |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A kutatásom során számos olyan tényezőre jöttem rá, ami sok vendéglátó egységnek segítene a céljai elérésében. Ami számomra kiderült a szakirodalmi részből az a rendszerezettség valamint a folyamatosság fenntartásának fontossága. Egy étterem marketing tevékenysége nem egy olyan feladat amit hosszú időn keresztül csak csinál az ember, hogy legyen eredménye, aztán majd egyszer elvégzi a feladatot és az működik magától. Mind a reklámozás, mind a hirdetések, mind a szervezés és a rendszerezés területén a folyamatosság a legfontosabb. A fő feladat az emberek figyelmének megnyerése után, annak a megtartása. Egy jó stratégia és marketingterv összeállítása elkerülhetetlen bárki számára a hatékony munka érdekében. A koncepció megalkotása után viszont fontos a folyamatos „karbantartás” és az odafigyelés. Fontos, hogy a fejlődés és az új trendek felé nyitottak legyünk, és próbáljuk meg alkalmazni is őket. Nagyon lényeges azonban a körültekintő helyzetelemzés, piackutatás és persze az állapotfelmérés. Ameddig a szekunder kutatásomban a papírforma szerű tényeket és megállapításokat elemeztem és kutattam, addig a primer kutatásom során számos alkalommal kiderült, hogy a piac rendkívül megosztó. A primer kutatásom során a kérdőív válaszainak kiértékeléséből kiderült, hogy sok esetben másképp kell gondolkodnunk prioritás szempontjából. A reklámok és hirdetések terén sok választ kaptam a tartalmak fontossági sorrendjére, melyből az derült ki, hogy a kitöltőim többsége inkább azokra a tartalmakra figyelnek fel, ahol az ételekkel kapcsolatos információkat találják. Lehetnek ezek képek, videók, szövegek bármilyen felületen. A kérdőívben választ kaptam az adott éterem külső belső megjelenésének fontosságaira a vendégek szemszögéből, a vélemények valamint a közösségi média jelenlét fontosságára, az étterembe járási szokások miértjére valamint a weboldalaik tartalmainak fontos részleteire. A hipotéziseim tekintetében elmondható, hogy az állításim beigazolódtak. Legfőképpen a kérdőíves kutatásom során kaptam olyan válaszokat, sikeresen alá tudtam támasztani a feltételezéseimet. A szakirodalmak tanulmányozása során is számos olyan információt dolgoztam fel, amelynek segítségével az állításaim beigazolódtak. Összességében az éttermi vendéglátás marketing is egy olyan iparág, amelyről olvasgathatunk, tanulmányozhatjuk, informálódhatunk, viszont inkább a személyes tapasztalatok szerzése során tudhatjuk meg, hogy amit megtanultunk magáról az iparágól azt hol milyen formában tudjuk alkalmazni. | |
695 | |a elemzés | ||
695 | |a étterem | ||
695 | |a fejlesztés | ||
695 | |a fogyasztói szokások | ||
695 | |a internetmarketing | ||
695 | |a marketing | ||
695 | |a marketingstratégia | ||
695 | |a vendéglátás | ||
695 | |a vendéglátóipar | ||
700 | 1 | |a Balogh Anna |e ths | |
700 | 1 | |a Miskolczi Tibor András |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/35717/1/Z%C3%A9man%20Maximili%C3%A1n%20Gy%C5%91z%C5%91%20Szakdolgozat%202020.pdf |z Dokumentum-elérés |