Csongrád-Csanád megye tradicionális gasztrokultúrája és megőrzése a mai vendéglátásban
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | csongrád megye fennmaradás gasztronómia halászlé hungarikum új trendek |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36514 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg36514 | ||
005 | 20210922090338.0 | ||
008 | 210922suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Zsolnai Gergely | |
245 | 1 | 0 | |a Csongrád-Csanád megye tradicionális gasztrokultúrája és megőrzése a mai vendéglátásban |c Zsolnai Gergely |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Szakdolgozatomban a Csongrád-Csanád megye tradicionális gasztrokultúrája és megőrzése a mai vendéglátásban témát választottam, hiszen szegedi születésű vagyok. Dolgozatom első részében bemutatom a megyére jellemző gasztronómiájának meghatározó elemeit, számos Hungarikumot. Azután begyűjtök minden információt a megye legkiemelkedőbb, hagyományörző éttermeiről, múltjairól. A magyar gasztronómia, és a Dél-alföldi egyik meghatározója a világnak, de nem éppen az egészséges életmódot követi, ezért a veszélyekre és az új trendekre hívom fel a figyelmet, hiszen számos gyorsétterem, egészséges életmódot követőket kiszolgálni képes éttermek, modern, trendi éttermek, zéró éttermek, és a street foodos ételeket kínáló éttermek kezdik elhódítani a fiatalabb generációt. KSH adatokat vizsgálva következtetek az éttermek, és a vendéglátás jövőjére, de az igazi áttörést az online kérdőívre adott válaszoknak köszönhetem, melyekből már kezd kirajzolódni egy kép az aktuális helyzetről. A legnagyobb segítséget azonban a két mélyinterjúm alanyai adták, akik a kérdőíven túl a múltról, a jelenről, és a hagyományos éttermek jövőjéről is beszámoltak. Szakdolgozatom lezárásával egyben végkövetkeztetésre is jutok, mely megoldást nyújt a tradicionális hagyományőrző éttermek fennmaradásához, fejlődéséhez. | |
695 | |a csongrád megye | ||
695 | |a fennmaradás | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a halászlé | ||
695 | |a hungarikum | ||
695 | |a új trendek | ||
700 | 1 | |a Balog-Siposné Szöcze Anikó |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36514/1/Csongrad-Csanad%20megye%20tradicionalis%20gasztrokulturaja%20es%20megorzese%20a%20mai%20vendeglatasban_Zsolnai%20Gergely.pdf |z Dokumentum-elérés |