A vendéglátó üzletek helyzete itthon és Angliában a Brexit és a koronavírus-járvány idején
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | Brexit koronavírus-járvány (COVID-19) nemzeti konyhák vendéglátás vendéglátó üzlet létesítés |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36546 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg36546 | ||
005 | 20210922090436.0 | ||
008 | 210922suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Smid Evelin Ágnes | |
245 | 1 | 2 | |a A vendéglátó üzletek helyzete itthon és Angliában a Brexit és a koronavírus-járvány idején |c Smid Evelin Ágnes |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Szakdolgozatomban egy melegkonyhás vendéglátóhely létesítésének feltételeit vizsgáltam egy angliai magyar étterem szemszögéből. A szakirodalmi részben bemutatom a magyar és brit konyha jellemzőit és sajátosságait, valamint a vendéglátás szektorának statisztikai adatait. Kitérek a Brexitre és az ezzel esetlegesen fellépő munkaerőhiányra a szektoron belül. Fontosnak tartottam megemlíteni a jelenlegi járványhelyzet okozta korlátozásokat és azok hatásait a vendéglátásra nézve. Magyarországon egy melegkonyhás vendéglátóhely létesítése során számos jogszabálynak és előírásnak meg kell felelni. Kutatásom során a The Rosemary londoni magyar étterem tulajdonosával készítettem mélyinterjút. A beszélgetésünk alatt megtudtam, hogy Angliában lényegesen egyszerűbb egy üzlet létesítésének folyamata. Dolgozatomban kitérek arra is, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy magyar vendéglátósnak az Egyesült Királyságban, illetve, hogy hogyan válhat sikeressé egy autentikus magyar ételeket kínáló étterem az angolok körében is. | |
695 | |a Brexit | ||
695 | |a koronavírus-járvány (COVID-19) | ||
695 | |a nemzeti konyhák | ||
695 | |a vendéglátás | ||
695 | |a vendéglátó üzlet létesítés | ||
700 | 1 | |a Török Dr. Hilda |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36546/1/Szakdolgozat_Smid%20Evelin_HJG9Y4%20final.pdf |z Dokumentum-elérés |