Éttermek értékteremtése Kelet-Magyarországon

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Májer Bence
További közreműködők: Debreceni János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:diverzifikáció
étterem
regionalitás
üzleti modell
vendég
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36553
Leíró adatok
Kivonat:A vendéglátás, mint ágazat számos problémával néz szembe. Többek között a munkaerőigény, magas bérköltségek, szezonalitás. Az üzleti modellek feltérképezésével megkaphatjuk a választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehet üzemeltetni egy rentábilis éttermet, akár egy alacsonyabb fizetőképességű régióban. Több esetben is felmerült a vállalati diverzifikáció, mint megoldás a szektor számára. A szakirodalmak feldolgozásával kutattam a témát. Továbbá az üzleti modell vászon rugalmasságát kihasználva, egy jól implementálható módszer lehet az éttermek számára. Ezt két primer kutatással kutattam. Az első, az egy egyesetes esettanulmány, amely egy mélyinterjú formájában valósult meg az Anyukám Mondta étterem egyik tulajdonosával Dudás Szabolccsal (single case study). A második kutatás pedig egy kérdőíves módszer volt, ami a környéken élő lakosok körében zajlott le.