Éttermek értékteremtése Kelet-Magyarországon

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Májer Bence
További közreműködők: Debreceni János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:diverzifikáció
étterem
regionalitás
üzleti modell
vendég
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36553

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg36553
005 20210922090448.0
008 210922suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Májer Bence 
245 1 0 |a Éttermek értékteremtése Kelet-Magyarországon  |c Májer Bence  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A vendéglátás, mint ágazat számos problémával néz szembe. Többek között a munkaerőigény, magas bérköltségek, szezonalitás. Az üzleti modellek feltérképezésével megkaphatjuk a választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehet üzemeltetni egy rentábilis éttermet, akár egy alacsonyabb fizetőképességű régióban. Több esetben is felmerült a vállalati diverzifikáció, mint megoldás a szektor számára. A szakirodalmak feldolgozásával kutattam a témát. Továbbá az üzleti modell vászon rugalmasságát kihasználva, egy jól implementálható módszer lehet az éttermek számára. Ezt két primer kutatással kutattam. Az első, az egy egyesetes esettanulmány, amely egy mélyinterjú formájában valósult meg az Anyukám Mondta étterem egyik tulajdonosával Dudás Szabolccsal (single case study). A második kutatás pedig egy kérdőíves módszer volt, ami a környéken élő lakosok körében zajlott le. 
695 |a diverzifikáció 
695 |a étterem 
695 |a regionalitás 
695 |a üzleti modell 
695 |a vendég 
700 1 |a Debreceni János  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36553/1/Szakdolgozat%20M%C3%A1jer%20Bence%20k%C3%A9sz.pdf  |z Dokumentum-elérés