A tej -és növényi ital fogyasztási szokások és körülmények Magyarországon
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | COVID-19 fenntarthatóság innováció intolerancia környezetvédelem laktóz növényi ital szén-dioxid tejipar vegán |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36579 |
Abstract: | Tej -és növényi ital fogyasztási szokások és körülmények Magyarországon. Dolgozatomban a tej és a növényi ital fogyasztást vizsgáltam, ezek típusát, környezetre való hatásukat. Megemlítettem a gyakorlati helyemet is a projektmunkámban, valamint azt, hogy ők mit tesznek a fenntarthatóságért. Kitértem a Covid-19 világjárvány okozta hatásokra, változásokra, ami a tejet és a növényi italok iparágát illeti. Felsoroltam a tejek típusait, a növényi italok választékát-változatait. Megemlítettem a mandula környezetet nem kímélő hatását (a méhekre nézve). Egy országos tej fogyasztási reprezentatív felmérés kapcsán, én magam is készítettem egy felmérést online, amit 250 fő töltött ki, és ezt is kielemeztem a dolgozatomban. A végén összegeztem a témával való gondolataimat, élményeimet és a gyakorlati hellyel való kapcsolatomat. |
---|