Zsidó gasztronómia Budapesten

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Molnár Fanni
További közreműködők: Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:budapesti éttermek
étkezési szabályok
kóser
zsidó gasztronómia
zsidó vallás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36586
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom témája a budapesti zsidó gasztronómia. Szakirodalmi kutatásom során a zsidó konyhát, annak hazai vonatkozását, sajátosságait, a kóser étkezés szabályait, jellegzetes ételeit, aktualitását vizsgáltam. Kérdőívet készítettem, melyben a fővárosi, nem zsidó vallású lakosság tájékozottságát, véleményét mértem fel a téma kapcsán. Annak érdekében, hogy pontosabb képet kapjak a budapesti zsidó éttermekről, vezetőket kérdeztem éttermeik működéséről, többi egységgel való kapcsolatukról, koronavírus járvány hatásairól, online jelenlétükről, valamint jövőbeli terveikről. Eredményeimből következtetéseket vontam le, megválaszoltam kutatási kérdéseimet, javaslatokat tettem ezek tükrében, majd zárásként összefoglaltam tapasztalataimat.