A Móri borvidék bemutatása, népszerűsítése és borainak felhasználása az Öreg Prés Étterem kínálatában.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Vida Nikolett
Other Authors: Seregi Andrásné
Format: Thesis
Kulcsszavak:borászat
borkultúra
étterem
kérdőíves felmérés
magyarországi borvidékek
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36598
Description
Abstract:Dolgozatomat Magyarország borrégióinak rövid felsorolásával kezdem, kihangsúlyozva a Felső-Pannon borrégió természeti adottságait és jellegzetes szőlőfajtáit. A Móri borvidék részletes bemutatása, kezdve a történelmi múltjával, amely nagyban befolyásolta a borvidék sorsát. Azoknak a szőlőfajtáknak az ismertetése, amelyek által a Móri borvidék a hazai bortermelés egykor fontos bortermelő vidékévé vált, kiemelten az ezerjót, amely a borvidék legjellemzőbb szőlőfajtája.