A Móri borvidék bemutatása, népszerűsítése és borainak felhasználása az Öreg Prés Étterem kínálatában.
Saved in:
| Main Author: | |
|---|---|
| Other Authors: | |
| Format: | Thesis |
| Kulcsszavak: | borászat borkultúra étterem kérdőíves felmérés magyarországi borvidékek |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36598 |
| Abstract: | Dolgozatomat Magyarország borrégióinak rövid felsorolásával kezdem, kihangsúlyozva a Felső-Pannon borrégió természeti adottságait és jellegzetes szőlőfajtáit. A Móri borvidék részletes bemutatása, kezdve a történelmi múltjával, amely nagyban befolyásolta a borvidék sorsát. Azoknak a szőlőfajtáknak az ismertetése, amelyek által a Móri borvidék a hazai bortermelés egykor fontos bortermelő vidékévé vált, kiemelten az ezerjót, amely a borvidék legjellemzőbb szőlőfajtája. |
|---|